První kolo MŠMK 2008

Za téměř ideálního počasí proběhlo 1. kolo Moravského šampionátu mladých koní 2008 v Opavě Kateřinkách.

Přiměřeně obtížné parkury na dobrém kolbišti absolvovalo celkem 107 koní, o 20 % více než loni.

Odstartovalo 38 4-letých, 46 5-letých a 23 6-letých. 60% tvořili zástupci plemene ČT, 20% CS a 20% importy. Ve stejném poměru si pak plemenné knihy rozdělily i dotovaná místa.

Mezi 4-letými bylo 18 bezchybných na stupni Z, 4 x se jednalo o potomky hannoverského Le Patrona. Pouze dva koně nedokončili. Finanční ocenění získali všichni bezchybní.

5ti-letí již soutěžili na parkuru ZL s rozeskakováním (opět dohromady klisny, hřebci a valaši), ze 46 dvojic bylo bezchybných 26.  Zvítězil Argos 2, zástupce CS (Aktiv) chovu Ing. Vondráčka z Prahy. R. Olšák s ním reprezentoval Hř. Albertovec. Druhý se umístil Adam 4 (Doležal) A. Gladiše. Třetí místo získal německý import Sandino Auto Sitta (Hentšel) Baník Ostrava. Zástupci ČT obsadili 4. a 5. místo - Kelly 6 (Hlaušek, Šilheřovice) a Le Platon Jolanka (Žíla). Výsledky byly velmi dobré a nejhorší výsledek byl 8 tr. b. Tento ročník je velmi silný.

Šestiletých bylo 23 a absolvovali L s rozeskakováním. Tam se dostalo 8 dvojic, 2 x ČT, 2 x CS a 4 x import. Jediný bezchybný skončil M. Hentšel s oldenburskou Columbií Auto Sitta po Come On z Baníku Ostrava. Jednu chybu měl v rozeskakování R. Olšák s trakénskou Oktávou (Aktiv) zastupující CS a Hř. Albertovec. Pro ČT bodovala 3. místem Debra po Calanthano (Žilinská) z Newport University. 4. Odena po Topas 23 (Olšák - Albertovec – CS) a 5. skončil německý Cornel 1 po Cento (Hruška –Kateřinky). Základní parkur v této kategorii nedokončili dva koně.

2. kolo atraktivního MŠMK se uskuteční v pátek 18. 4. v Ostravě Staré Bělé.

Celkem proběhne 5 základních kol a finále, které bude jako loni v krásném areálu hlavního organizátora - v Trojanovicích.

Podobné články
Donn Clifs

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Sobotní Most měl vrchol v tradiční sprinterské Ceně jezdectví, v neděli ve…

Když jsem byla malá, byla mým vzorem číslo jedna. Žena, které nechybí odvaha a která navzdory předsudkům jde za svým snem. Tomu pak neváhá hodně…