14. chovatelský den Vilémov

18. 11. 2004 Marek Pošík Autor fotek: archiv autora

V neděli, 3.října 2004, proběhl v areálu ZOD Vilémov další z již tradičních chovatelských dnů Spolku chovatelů koní Havlíčkův Brod - tentokrát s pořadovým číslem 14.

Letos se sešlo více než 75 koní všech možných kategorií. K vidění bylo mnoho zápřeží, včetně starokladrubských běloušů a těžších koní plemen ČMB a SN, včetně velice atraktivní "ruské trojky" (viz foto), ale mohli jste spatřit také plavé koně Kinských. Z menších plemen se představili Haflingové a koně plemene Hucul.

Nejmenším návštěvníkům určitě nechyběli poníci všech možných barev i typů, jezdecké veřejnosti se dále představili koně Shagya-arab místního chovu paní Machkové či ekipa ze Školního statku Havlíčkův Brod se svými teplokrevníky. Pochlubit se svými miláčky se přijela i řada dalších chovatelů a bylo nač se dívat.

Před polednem se vydal průvod koní na přehlídku městem (v letošním roce se pouze nekonalo tradiční "žehnání" koní). Nevím, jestli se v nějaké jiné obci v Česku setkáte s takovým průvodem koní na veřejnosti...

Odpoledne se konal parkur spřežení a slalom s kládou a k vidění byla i čtverylka koní ze Školního statku. Rádi bychom poděkovali všem organizátorům , komentátorce ing. Stehlíkové a samozřejmě i dalším. ZOD Vilémov potom za poskytnutí areálu a ukázku chovaných zvířat a Svatému Petrovi za nádherné počasíčko. Na koníky se přišlo podívat více než 1200 lidí a přijeli i prodejci postrojů a občerstvení. Přes velkou návštěvnost se akce obešla bez strkanic a nehod.

Kdo by měl zájem se PŘÍŠTÍ rok přijet PODÍVAT nebo SE ZÚČASTNIT s koňmi,tak 15. Chovatelský den vychází na NEDĚLI, 2. 10. 2005. Informace vám rádi sdělíme na tel. 603 572 399.

Podobné články
Donn Clifs

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Sobotní Most měl vrchol v tradiční sprinterské Ceně jezdectví, v neděli ve…

Když jsem byla malá, byla mým vzorem číslo jedna. Žena, které nechybí odvaha a která navzdory předsudkům jde za svým snem. Tomu pak neváhá hodně…