Šampionát v reiningu hostí opět Kozlovice. Loňští mistři tituly neobhajují

6. 9. 2024 Tisková informace Autor fotek: ČJF tiskový servis Zdroj: Česká jezdecká federace, Equinet s.r.o.

Ve dnech 7. a 8. září se v Kozlovicích na Frýdeckomístecku koná mistrovství České republiky v reiningu. Ve čtyřech vypsaných kategoriích jednotlivců nebude v této westernové disciplíně obhajovat mistrovský titul žádný z loňských vítězů.

Paint Western Riding Club v Kozlovicích je tradičním pořadatelem mistrovství České republiky v reiningu pod hlavičkou České jezdecké federace. Letos se tam odehraje během druhého zářijového víkendu. 

Do kategorie Senior je přihlášeno sedm dvojic, mezi nimiž však chybí jak loňská šampionka Markéta Šteyerová, tak Marian Štihel, jenž tehdy skončil po napínavé rozjížďce druhý. Z obhájců medailí tak nechybí jen domácí Klára Šalková, které budou konkurovat Karel Kubata, Antonín Solanský, Radan Jirák, Barbara Tetzeli Jiráková, Tomáš Bursík a Jaroslav Kostera.

Nejobsazenější soutěží je Amatér, v níž figuruje dvanáct jmen. Mezi favority se řadí před rokem druhá Brenda Lesniczáková s dvěma přihlášenými koňmi. Ta se představí i v kategorii Junior pro mladé koně, v níž má jen dva soupeře – Kláru Šalkovou a Michaelu Mališovou. 

Mezi mládeží sice absentuje dosavadní mistr Nicolas Pavel, ale další dvě medailistky z roku 2023 se do Kozlovic vrací. Jsou jimi Viktorie Růžičková a Viktorie Sviežená. Mezi nadějnými jezdci bojujícími o titul jsou také Emma Dagoury, Anežka Svobodová, Barbora Pichlíková, Kateřina Krutinová a jediný muž – Jakub Jirák. 

Soutěžní program je naplánován na oba dny od 9:00 hodin. Nedělní druhá kola šampionátu bude možné sledovat živě prostřednictvím YouTube kanálu České jezdecké federace, dále na internetové televizi EquiTV.cz a přes platformu ClipMyHorse.TV. Patnáctiminutový sestřih odvysílá ve čtvrtek 12. září po 23. hodině Česká televize na programu ČT Sport.

Podobné články

V neděli 8. září vyvrcholilo v Kozlovicích na Frýdeckomístecku mistrovství České republiky v reiningu. Úspěšné při něm byly domácí jezdkyně Klára…

Vrcholnou událostí letošního roku pro český reining bude bezesporu mistrovství České republiky v reiningu, které proběhne ve dnech 9. až 10. září v…