V neděli budou mít na závodišti Hipodrom Holoubek hlavní slovo klisny

Předevčírem Marcela Kozová Autor fotek: Marcela Kozová
O triumf budou bojovat první dvě v cíli loňské Letní ceny klisen - Whirl Wind Girl (vlevo) a Classa (vpravo)
O triumf budou bojovat první dvě v cíli loňské Letní ceny klisen - Whirl Wind Girl (vlevo) a Classa (vpravo)

Karlovarská dostihová scéna pokračuje druhým mítinkem, ve kterém hlavní slovo dostanou tříleté a starší klisny.

Vrcholem nedělního sedmidílného rovinového programu na Hipodromu Holoubek bude specialita karlovarského závodiště s nejkratší historií - 21. LETNÍ CENA KLISEN - Cena SOKOLOVSKÉ UHELNÉ.

Inaugurační ročník dvoukilometrového testu druhé kategorie v roce 2004 ovládla Nana D´Anjou v sedle s Kristýnou Bezděkovou - první ženou, která se prosadila v roli jezdecké. V jejích stopách se tentokrát může vydat některá z pěti amazonek. 

Svěřenkyni trenéra Pavla Tůmy Hidden Girl povede ž.Jiřina Andrésová. Kdyby tříletá ryzka ze stáje Dr. Charvát vyhrála, diváci by po dlouhých patnácti letech viděli nejmladší vítězku dostihu. Výhodou pro ni může být i nejnižší nesená váha.

Šestiletá Classa (ž.J.Chaloupka) bude obhajovat loňský triumf v Letní ceně klisen. Pokud se jí to podaří, stane se po klisnách Play Station (2005, 2006) a Saše (2018, 2019) historicky třetí dvojnásobnou vítězkou tohoto dostihu. 

Ve prospěch Whirl Wind Girl (ž.M.Srnec) mluví její dosavadní výkony. Po těsném druhém místě v loňské Letní ceně klisen se dvakrát prosadila na jedničkové scéně. V aktuální sezóně ladila formu v Budapešti a Itálii a své kvality potvrdila pátým místem v květnové Ceně první dámy ČR na mosteckém hipodromu. 

Dobrý výkon očekávejme od Comming Pulse (S.Mokrošová). Loni ukořistila v Lázeňské míli čtvrté místo, letos absolvovala tři starty a pokaždé se umístila.

Žokej Milan Zatloukal se s pomocí Maccaiy může stát historicky nejúspěšnějším jezdcem tohoto dostihu. V roce 2021 se prosadil s Mo My Dream a předloni s Achird.

Na startovní listině najdeme pouze dvě tuzemské rodačky, a to čtvrtou z nedávné Karlovarské dvojnásobné míle Vignettu (ž.A.Florian) a nejstarší účastnici Bettsut (P.Zedková). Ani u jedné by případný průnik na příčky nejvyšší nebyl žádným velkým překvapením.

Na příčky nejvyšší by mohla zaútočit vítězka nižší kategorie Caravelle Ardente (ž.J.Palík) nebo loni pátá v klasickém Oaks Yonella (ž.M.Havelková).

Pátá z květnového jedničkového Memoriálu V. Smolíka Hennezis (ž.V.Korečková) bude chtít odčinit neúspěch z posledního startu.

Na své první kariérní vítězství čekají Minea (ž.R.Koplík) a La Minosa (ž.P.Foret).

Ve dvojkové Ceně SUAS STAVEBNÍ s.r.o. na mílové distanci by si stotisícovou dotaci měli rozdělit především loňský premiant Yasánek (ž.P.Foret), o třetí prvenství v řadě usilující a zároveň nejméně zatížená Materana (V.Csernák) nebo naopak nejvyšší váhu nesoucí Rabbit Coulstry (ž.J.Chaloupka), která triumfovala v obou letošních startech v trojkové kategorii.

Pokud na druhé nejstarší tuzemské závodiště nedorazíte osobně, o dění na dráze ani tak nepřijdete. Přímý přenos můžete sledovat na stránkách internetové televize EquiTv

Program:

14:00

Cena SUAS GROUP (II.kat., 1.600m)

14:30

Cena EBF STALLIONS (III.kat., 2.000m)

15:00

Cena ELEKTRÁRNY TISOVÁ (III.kat., 2.000m)

15:30

Cena SOKOLOVSKÉ UHELNÉ - 21. LETNÍ CENA KLISEN (II.kat., 2.000m)

16:00

Cena SUAS COMODITIES (III.kat., 1.400m)

16:30

Cena SUAS TRANSPORTATION  (IV.kat., 2.400m)

17:00

Cena SUAS STAVEBNÍ s.r.o.  (IV.kat., 1.600m)

Podobné články
Milovnice karlovarské dráhy Vignetta (ž. A. Florian) zvítězila v 21. Letní ceně klisen

Hlavní slovo v nedělním sedmibodovém programu na Hipodromu Holoubek měly plnokrevné dámy, a to v 21. Letní ceně klisen, která nesla přívlastek Cena…

Moliero a Lenka Neprašová

Drobná blondýnka s milým úsměvem. To je dvacetiletá LENKA NEPRAŠOVÁ. Její jméno se na startovních listinách objevuje čím dál častěji a čím dál…