Doha Falcons podruhé vyhráli GCL. Prague Lions byli ve Stochkolmu čtvrtí

Předevčírem Tisková informace Autor fotek: Global Champions Zdroj: Global Champions

Parkurový tým Doha Falcons drží skvělou formu z Paříže a ve Stockholmu si dojel pro další vítězství, díky čemuž se dotahuje na vedoucí Stockholm Hearts. Prague Lions byli ve Švédsku čtvrtí a posunuli se tak v tabulce o řádek výš.

Zatímco Anna Kellnerová a Niels Bruynseels v těchto dnech startují při mezinárodních závodech CSIO3*-W CET Prague Cup ve Velké Chuchli, další tři členové týmu Prague Lions bojovali ve švédském Stockholmu o další důležité body do série Global Champions League. 

Do sobotního devátého kola seriálu nastoupila za Pražské lvy poprvé nová švédská posila Angelica Augustsson Zanotelli, a to v sedle klisny Kalinka van de Nachtegaele. Parkur s překážkami vysokými 160 centimetrů překonala pouze s jednou chybou a čistou jízdou na ni navázal Pieter Devos na klisně Toupie de la Roque. V druhém kole vystřídal Zanotelli její mexický kolega Fernando Martinez Sommes na klisně Lady van de Haarterhoeve. Také on jednou chyboval a připsal tak týmu další čtyři trestné body. Devos tentokrát osedlal valacha Nascar van´t Siamshof a i s ním dovezl do cíle nulu. Celkových osm trestných bodů měli i Scandinavian Vikings, ale jelikož měli v součtu o pět a půl sekundy lepší čas, tak skončili před Prague Lions na třetí příčce. 

Po prvním kole měli čtyři trestné body nejen jezdci s lvíčkem na prsou, ale také další dva celky, které startovní pole uzavíraly. Christian Kukuk na klisně Nice van´t Zorgvliet i Philipp Weishaupt s valachem Zineday z Riesenbeck International nezaznamenali žádnou penalizaci, a tak už jen čekali, jak na to odpoví vítězové z předešlého závodu v Paříti – Doha Falcons. Jérome Guery dokončil na hřebci Quel Homme de Hus čistě a čas měl poměrně dobrý. Simon Delestre ovšem věděl, že pokud chtějí Doha Falcons opět vyhrát, tak musí být s valachem Dexter Fontenis Z podobně rychlý, ale ideálně ještě o něco svižnější. Nakonec dosáhl na čas 69,12, což znamenalo více jak sedmivteřinový náskok před Riesenbeck International. 

Doha Falcons tak po druhém vítězství v řadě si připsali dalších třicet bodů a celkově jich mají rovných sto sedmdesát. O bod předstihli Cannes Stars a na vedoucí Stockholm Hearts tak ztrácí už jen šest bodů. Čtvrtí jsou se 169 body Riesenbeck International, pátí jsou Valkenswaard United, šestí Madrid In Motion a na šestý řádek se posunuli Prague Lions. 

Podobné články

Nedělní Velké ceně při CSIO3*-W CET Prague Cupu v Chuchli předcházelo finále Gold Tour s překážkami do 145 centimetrů, ve kterém předvedl nejlepší…

Skvělého úspěchu dosáhl český reprezentant Aleš Opatrný v Grand Prix, která zakončila pátý ročník mezinárodních parkurových závodů CSIO3*-W CET…