V Letní ceně klisen se prosadila milovnice karlovarské dráhy Vignetta

Předevčírem Marcela Kozová Autor fotek: Marcela Kozová
Milovnice karlovarské dráhy Vignetta (ž. A. Florian) zvítězila v 21. Letní ceně klisen
Milovnice karlovarské dráhy Vignetta (ž. A. Florian) zvítězila v 21. Letní ceně klisen

Hlavní slovo v nedělním sedmibodovém programu na Hipodromu Holoubek měly plnokrevné dámy, a to v 21. Letní ceně klisen, která nesla přívlastek Cena Sokolovské uhelné.

Hlavní slovo v nedělním sedmibodovém programu na Hipodromu Holoubek měly plnokrevné dámy, a to v 21. Letní ceně klisen, která nesla přívlastek Cena Sokolovské uhelné.

Specifický dostih II. kategorie na trati dlouhé 2.000m je vypisován jako srovnávací zkouška výkonnosti tříletých a starších klisen.

Podle statistik je to dostih, ve kterém se většinou prosazují papírové favoritky a zároveň starší klisny. Ani letos tomu nebylo jinak. Zástupkyně klasického ročníku Hidden Girl (ž.J.Andrésová) se neprosadila. 

Tempa se po startu chopila Comming Pulse (S.Mokrošová) a o rok mladší Hennezis v sedle se svojí trenérkou ž.Vendulou Korečkovou.

Předloňská vítězka Oaks a nedávno čtvrtá v Karlovarské dvojnásobné míli Vignetta (ž.A.Florian) v klidu odpočívala a udeřila až v cílové rovince. Tam napajedelská rodačka přeřadila na vyšší rychlost a od soupeřek, ze kterých jí nejblíže byla pětiletá Whirl Wind Girl (ž.M.Srnec), odešla s více než dvoudélkovým náskokem. Třetí místo uhájila aktivní Hennezis, čtvrtá Bettsut (P.Zedková) vyzdvihla český chov a tabulový doběh uzavřela v průběhu aktivní Commng Pulse.

V druhém vrcholu odpoledne se na vítěznou karlovarskou vlnu z minulého roku měl vrátil ryzák Yasánek. Ve dvojkové Ceně SUAS GROUP doběhl až třetí za hnědkou Daddy´s Girl (ž.M.Zatloukal) a šestiletým Rainierem (ž.R.Koplík).

Podobné články
Moliero a Lenka Neprašová

Drobná blondýnka s milým úsměvem. To je dvacetiletá LENKA NEPRAŠOVÁ. Její jméno se na startovních listinách objevuje čím dál častěji a čím dál…

O triumf budou bojovat první dvě v cíli loňské Letní ceny klisen - Whirl Wind Girl (vlevo) a Classa (vpravo)

Karlovarská dostihová scéna pokračuje druhým mítinkem, ve kterém hlavní slovo dostanou tříleté a starší klisny.