Sezóna pokračuje sobotním Mostem a nedělními Slušovicemi

7. 6. 2024 Tisková informace, Jaroslav Fabris Autor fotek: Archiv Hipodrom Most Zdroj: Jockey Club ČR URL zdroje: www.dostihy.cz

Dostihová sezóna o víkendu pokračuje dvojicí dostihových dnů. V sobotu mohou diváci zavítat do Mostu, kde je mezi osmičkou rovinových dostihů vrcholem Cena jezdectví. V neděli jsou na programu moravské Slušovice, kde se odběhne sedm rovinových a dva překážkové dostihy.

Favoritem mostecké 42. Ceny jezdectví společnosti Tipsport (I. kat., 1400 m) měl být její loňský suverénní vítěz Caucasian, ale ten dal nakonec přednost startu v nedělním sprintu kategorie Listed v berlínském Hoppegartenu. Na start se tak postaví šestice koní, z nichž nikdo výrazněji nevyčnívá. Týden po sedmém místě na bratislavském mítinku Turf Gala půjde do akce Live (ž. Florian), který se dobře předvedl v jediném českém startu, když v dubnu obsadil čtvrtou příčku v silně obsazeném Memoriálu Jaroslava Maška. Druhou příčku bude obhajovat Creator (ž. Koplík), který druhý skončil i při letošní premiéře v Gomba handicapu. Matello (ž. Laube) zde skončil druhý před dvěma lety a stejnou příčku obsadil také v posledních třech startech.

Někdejší elitní sprinter Manoamano (Mokrošová) se po sérii slabších výsledků chytil dvěma vítězstvími právě v Mostě, když před dvěma týdny na rovném kilometru porazil druhého Shershaba (ž. Havelková). Sestavu doplňuje Le Rozel (ž. Chaloupka), který se u nás představil pouze při jedenáctém místě v loňské Velké jarní ceně. K oběma letošním startům zamířil do francouzského Marseille, kde obsadil páté a osmé místo.

Z rámcového programu stojí za pozornost Cena Dostihového spolku Pardubice (II. kat., 1600 m), do níž dvojici svěřenců chystá v posledních týdnech mimořádně úspěšná trenérka Jana Manová. Diváci se mohou těšit také na první letošní dostih pro dvouleté koně, zatímco do dostihu pro tříleté míří dvojice koní, kteří jsou stále přihlášeni do za dva týdny konaného Českého Derby. Součástí doprovodného programu je tradičně trojice oddělení populární Pony Ligy.

Více informací najdete na DETAILU AKCE.

Ve Slušovicích jsou vrcholy dva dostihy III. kategorie. Hned na úvod programu se odběhne Cena společnosti Art of Finance (3200 m). V ní se nad proutěnými překážkami utká sedmička koní. Před měsícem ve stejně dlouhých slušovických proutěnkách obsadili druhé a třetí místo Wolfmaster (ž. Tůma) a Uran (Baranová). S vysokými ambicemi půjde na start také Northern Fighter (ž. Matuský), který se po dvou slušných startech ve steeplechase vrací nad proutěnky, nad nimiž se zaskvěl především srpnovým vítězstvím v Pardubicích. Nad lehčí skoky se vrací také La Beauté (ž. Cagáň), která v zářijových slušovických proutěnkách uteklo vítězství o pouhou hlavu.

Vrcholem rovinového programu je klisnám vyhrazená Cena hejtmana Zlínského kraje (1800 m). Znovu se zde utká pětice klisen, které se před měsícem na této dráze a distanci seřadily na prvním až pátém místě. Tehdy stylem start-cíl zvítězila Westminster Queen (Kvízová), a i když váhově teď oproti soupeřkám vychází trochu hůře, její převaha byla výrazná a může tak přidat další triumf. Druhou příčku obsadila Bettsut (Zedková) před Bohemian Rapsody (Fialová), mezi nimiž by to dle nesených hmotností tentokrát mělo být těsnější. Vysoko může zamířit Cerca Trova (ž. Havelková), která posledně překvapivě zvítězila v Chuchli a loni v Kolesách ukázala, že menší dráhy jí nedělají problém.

Více informací najdete na DETAILU AKCE.

Podobné články
Korfu a žokej Jan  Faltejsek

Devět dostihů bylo na programu červnového mítinku, pět z nich mělo jediného vítěze – žokeje Jana Faltejska. Postupně dovedl do cíle na překážkách…

Nejstarším koněm ve startovním poli kvalifikačního dostihu je STAR

V sobotu 22. června mohou dostihoví příznivci opět zavítat na závodiště v Pardubicích, kde je přichystán mimořádně atraktivní program. Jeho součástí…