Obhájce vítězství v Poplerově memoriálu prohrál o krk s Angkor Watem

Před 2 hodinami Tisková informace Autor fotek: Andrea Zavadilová Zdroj: Dostihový spolek a.s.

Poplerův memoriál skupiny SOMI je dostihem pro rychlíky. V den Velké pardubické se běhá na trati 3300 metrů. Vítězství v něm letos obhajoval reprezentant stáje DS Pegas Quart de Garde a ještě za poslední překážkou to vypadalo na úspěšný konec. Jenže v cíli po „přejel“ ryzák Angkor Wat.

Poplerův memoriál skupiny SOMI je dostihem pro rychlíky. V den Velké pardubické se běhá na trati 3300 metrů. Vítězství v něm letos obhajoval reprezentant stáje DS Pegas Quart de Garde a ještě za poslední překážkou to vypadalo na úspěšný konec. Jenže v cíli po „přejel“ ryzák Angkor Wat.

Do dostihu odstartoval i vítěz zářijové předzkoušky na tento dostih Erik Le Viking vedený Lenkou Neprašovou. Byl to trochu divoký start, kdy sedmiletý hnědák do dostihu odskočil před ostatními soupeři. Neprašová udávala tempo, na třetí překážce v kurzu ale měla potíže. V tu chvíli se na už dotáhl favorizovaný vítěz loňského ročníku Quart de Garde s žokejem Janem Faltejskem. Na Hadím příkopu už byl v čele startovního pole, zatímco Angkor Wat s Janem Odložilem zůstával v klidu na zadních pozicích. Jan Faltejsek si udělal tempo sám pro sebe a s velkým náskokem utíkal před ostatním do cíle. Jenže při výběhu na trávu začal zrychlovat Angkor Wat, a přestože Quart de Garde ještě poslední steeplechase skok na začátku cílové roviny skákal jako první, obhajoba titulu z toho nakonec nebyla. „Možná jsem šel dopředu příliš brzy, ale čekal jsem rychlejší dostih. Byl to pěkný dostih, ale jsme druzí,“ řekl po dostihu Faltejsek. Naopak žokej Jan Odložil nešetřil chválou. „Běhá tohle prvním rokem. Ale věděl, co má dělat. On skočí na trávu a ví, že má zabrat. Trenér Stanislav Popelka mě poslal zezadu a vyšlo to.“

VÝSLEDKY

jméno koně jezdec trenér
1. ANGKOR WAT(GB), 8 val ž. Jan Odložil Popelka Stanislav
2. QUART DE GARDE(FR), 9 val j ž. Jan Faltejsek Török Dalibor
3. ERIK LE VIKING(FR), 7 val b Lenka Neprašová Urbánek Luboš
4. VIENNA CALLING(IRE), 5 val ž. Adam Čmiel Ilíková Kateřina
5. KING HEART(GER), 9 val ž. Ondřej Velek Bodlák Radim
Z PRECIOUS ROCK(FR), 5 val j ž. Rostislav Benš Liška Martin

Čas: 04:16,24, Mezičasy:
Výrok: BOJ-krk-daleko-daleko-10
Majitel: Joly, Trenér: Popelka Stanislav, Chov: Berend Van Dalfsen

Podobné články
Poprvé v historii má Velká pardubická dva vítěze - Sexy Lorda s Jaroslavem Myškou a Godfreyho s Janem Faltejskem

134. ročník Velká pardubické se Slavia pojišťovnou byl v mnoha ohledech jedinečný. Pojďme si shrnout nejzajímavější okamžiky!

Star v padocku

Dne 13. října se běžela již 134. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou. Mezi startujícími byl také třináctiletý bělouš Star. Jak letošní Velkou…