Vyjádření Dostihového spolku k verdiktu současného doběhu Velké pardubické

Předevčírem Tisková informace Autor fotek: Gabriela Rotová Zdroj: Dostihový spolek a.s.
Poprvé v historii tohoto legendárního překážkového dostihu zvítězili dva koně
Poprvé v historii tohoto legendárního překážkového dostihu zvítězili dva koně

Dostihový spolek a.s. se tímto oficiálně vyjadřuje k situaci vyhlášení současného doběhu 134. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou.

Dostihová komise nemohla rozhodnout dle cílové fotografie a po prostudování jiných kamerových záznamů konstatovala současný doběh dvou koní. Na základě této skutečnosti postupovala komise podle příslušného § 371 Dostihového řádu, který říká, že: „Proběhnou-li cílem dva koně současně, takže ani za pomoci cílové fotografie (filmu) nemůže rozhodčí u cíle rozhodnout, kdo z nich je vítězem, označí doběh jako „současné vítězství“.  Dostihový spolek a.s. toto rozhodnutí Dostihové komise respektuje a gratuluje oběma vítězům.

Dostihový spolek a.s. jako pořadatel dostihů na Pardubickém závodišti si službu cílové kamery objednává u Jockey Clubu ČR.

Podobné články
Poprvé v historii má Velká pardubická dva vítěze - Sexy Lorda s Jaroslavem Myškou a Godfreyho s Janem Faltejskem

134. ročník Velká pardubické se Slavia pojišťovnou byl v mnoha ohledech jedinečný. Pojďme si shrnout nejzajímavější okamžiky!

Star v padocku

Dne 13. října se běžela již 134. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou. Mezi startujícími byl také třináctiletý bělouš Star. Jak letošní Velkou…