O start v kvalifikačním dostihu Pohár Slavia pojišťovny má zájem devítka koní

15. 6. 2024 Tisková informace Zdroj: Dostihový spolek a.s.
Santa Klara
Santa Klara

Pohár Slavia pojišťovny patří do seriálu kvalifikací na 134. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou. Je druhým nejdotovanějším dostihem sezóny, běží se o rovný jeden milion korun. Jeho distance je o 600 metrů kratší. A právě tato kritéria mají do Pardubic přilákat koně ze zahraničí, aby si náročně tratě pardubického dostihového závodiště vyzkoušeli ještě před ostrým startem hlavního dostihu.

Přihlášku do červnové kvalifikace zatím poslalo devět realizačních týmů, zahraniční barvy by měla reprezentovat Santa Klara. I když – devítiletá klisna patřící i v České republice známé stáji Scuderia Aichner SRL je v péči Josefa Váni mladšího. Santa Klara se už v loňské sezóně v Pardubicích představila, ovšem do cíle Velké pardubické nedoběhla. Za Havlovým skokem z jejího sedla vypadl žokej Jan Kratochvíl.

Mezi přihlášenými figurují také jména dvou již kvalifikovaných, a to třináctiletého bělouše Stara a valacha Korfu. První jmenovaný květnovou kvalifikaci dokončil na třetím místě, druhý byl jedenáctý. Letos už startovala také Yara, která byla v květnové Úvodní cross country Koroka druhá. V témže dostihu běžel i Un Reve Dautomne, ale dostih se mu vůbec nepodařil. To Aeneas už letos vyhrál v Lysé nad Labem. Naopak poprvé v letošní sezóně se na dráhu chystají Bilbo d´ Assault či Zataro.

Velmi zajímavá sešlost je i na přihláškách do Červnové cross country Válečníka. V devítce přihlášených figuruje čtveřice letošních vítězů – Angkor Wat, Kubali, Nordstrand a Precious Rock. Stejný počet přihlášek přišel do klasické steeplechase Zlatý pohár. Vyčnívá tu jméno pětiletého New Frienda, který všech pět svých dosavadních životních startů proměnil v pět vítězství. Stoprocentní hnědák v péči trenéra Pavla Tůmy by se na startu mohl potkat se svým soupeřem z května Perry Owensem, který New Friendovi podlehl po boji v závěrečném finiši dostihu.

Kompletní přihlášky ZDE

Podobné články
Korfu a žokej Jan  Faltejsek

Devět dostihů bylo na programu červnového mítinku, pět z nich mělo jediného vítěze – žokeje Jana Faltejska. Postupně dovedl do cíle na překážkách…

Nejstarším koněm ve startovním poli kvalifikačního dostihu je STAR

V sobotu 22. června mohou dostihoví příznivci opět zavítat na závodiště v Pardubicích, kde je přichystán mimořádně atraktivní program. Jeho součástí…