109. ročník Velké pardubické steeplechase, Pardubice

109. ročník Velké pardubické již má svého vítěze. Stal se jím i letos, stejně jako v loňském roce, Peruán, 11-tiletý tmavý hnědák z dostihového centra Zámrsk v sedle se Zdeňkem Matysíkem pod vedením trenérky L.Horákové.

Peruán i letos ukázal, co v něm dříme a zvítězil s naprostou převahou nad druhým největším favoritem dostihu - irským koněm Risk of Thunder. Navíc v novém časovém rekordu trati - 9 minut a 16 vteřin. Peruán se posunul do čela před poslední proutěnkou, kterou již skákal jako první před Risk of Thunder. Kdo z vás nebyl přímo v Pardubicích a nesledoval přenosy ČT1, může se podívat na WWW stránky pardubického závodiště, které od loňského roku prodělaly radikální změnu k lepšímu a v průběhu víkendu nabízely vše podstatné na své adrese http://www.pardubice-racecourse.cz/.

Mě osobně letos překvapila i Česká televize (ČT1), která si za průvodce vybrala Martinu Růžičkovou a jejíž reportéři se po závodišti pohybovali opravdu všude - dokonce přímo v sedle (Pavel Fučík), kdy v cílovém prostoru zpovídali čerstvé vítěze jednotlivých závodů. Tak tomu říkám novinařina!

Podobné články
Poprvé v historii má Velká pardubická dva vítěze - Sexy Lorda s Jaroslavem Myškou a Godfreyho s Janem Faltejskem

134. ročník Velká pardubické se Slavia pojišťovnou byl v mnoha ohledech jedinečný. Pojďme si shrnout nejzajímavější okamžiky!

Star v padocku

Dne 13. října se běžela již 134. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou. Mezi startujícími byl také třináctiletý bělouš Star. Jak letošní Velkou…