Novým ředitelem hřebčína v Kladrubech je Ing. Jiří Jehlička

Česká tisková kancelář a Ministerstvo zemědělství informují o výsledcích výběrového řízení na pozici ředitele Národního hřebčína Kladruby nad Labem s.p.o., stal se jím Ing. Jiří Jehlička.

Ministr zemědělství Petr Bendl dnes jmenoval novým ředitelem státní příspěvkové organizace Národní hřebčín Kladruby (NHK) Jiřího Jehličku. Nový šéf hřebčína vzešel z výběrového řízení, do kterého se přihlásilo sedm osob - Ing. Gotthardová, p. Hrubý, Ing. Jehlička, Ing. Kunát, Ing. Neumann, Ing. Tupý, Ing. Voňková.

NH KladrubyJehlička se své funkce ujme 15. listopadu.

Jiří Jehlička (57) vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Českých Budějovicích. Pracoval jako zootechnik, později jako hlavní zootechnik. Na Státním statku Netvořice založil chov kladrubského bělouše. V roce 1991 začal působit v soukromém sektoru, ve společnostech, které se zabývají chovem nebo ustájením koní a výukou jezdectví. Působil např. v Radě plemenné knihy starokladrubského koně při NHK a je dlouholetým členem České jezdecké federace.

Podobné články
Donn Clifs

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Sobotní Most měl vrchol v tradiční sprinterské Ceně jezdectví, v neděli ve…

Když jsem byla malá, byla mým vzorem číslo jedna. Žena, které nechybí odvaha a která navzdory předsudkům jde za svým snem. Tomu pak neváhá hodně…