Co přineslo setkání chovatelů MT

V rozjeté koňské sezóně 2009 se sešli chovatelé moravského teplokrevníka (MT) na Chovatelské besedě v Hulíně. V neděli 26.7.2009 si 30 členů Svazu chovatelů a příznivců moravského teplokrevníka (SCHPMT) vyslechlo informace o novinkách v chovu jejich plemene.

Chovatelé byli seznámeni s označováním koní MT rodovými a kmenovými výžehy.

Obsáhlou částí besedy byly informace o výstavách. Zhodnocení Jarní přehlídky moravského teplokrevníka ve Starém Městě u Uherského Hradiště se ujal předseda svazu, L. Karásek. Ve svém projevu poděkoval organizačnímu teamu a chovatelům, kteří se výstavy zúčastnili, ale i upozornil na potřebná vylepšení pro další výstavy.

O připravovaných akcích informoval ing. P. Galatík a ing. V. Krybus. Na kolekci koní moravského teplokrevníka se můžete těšit při XVII. národní přehlídce chovných koní plemene Shagya-arab, která proběhne 1.8. v ZH Tlumačově. SCHPMT se bude prezentovat i na mezinárodní výstavě Koň 2009 v Trenčíně (SVK), dále při Kroměřížských dožínkách a v září (19.-20.9.) bude pořádat výstavu moravského teplokrevníka v areálu Grunt Galatík v Těšánkách.

Podobné články
Donn Clifs

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Sobotní Most měl vrchol v tradiční sprinterské Ceně jezdectví, v neděli ve…

Když jsem byla malá, byla mým vzorem číslo jedna. Žena, které nechybí odvaha a která navzdory předsudkům jde za svým snem. Tomu pak neváhá hodně…