15. chovatelský den Spolku chovatelů koní Havlíčkův Brod

29. 11. 2005 Marek Pošík Autor fotek: Marek Pošík

V neděli, 2. října 2005, proběhl v areálu ZOD Vilémov již 15. chovatelský den Spolku chovatelů koní Havlíčkův Brod.

Letos se sešlo 76 koní všech možných plemen. K vidění byla spřežení Kladrubských běloušů paní Bibrové, se svou "ruskou trojkou" se tradičně přijel podívat pan Míka. Ale kočárů a vozů se sešlo mnohem více. Mohli jste spatřit zápřahy do sulek, sekaček, ale také plavé koně Kinských s maratonským kočárem.

Pro nejmenší návštěvníky byli určitě nejpřitažlivější poníci všech možných barev i typů. Jezdecké veřejnosti se dále představili koně Shagya-arab místního chovu paní Machkové a ekipa ze Školního statku Havlíčkův Brod se svými teplokrevníky.

Představili se samozřejmě i chovatelé koní jen pro radost, včetně rodinných "rančů". K vidění byla i díky nim spousta možností využití koní, zajímavých zápřahů, postrojů či sedlání.

V poledne se vydal průvod koní na přehlídku městem (po nové trase) a vše se obešlo bez strkanic a nehod.

Počasí se nakonec trochu umoudřilo a tak se odpoledne konaly i plánované soutěže.

Pořadí v tahu klády:
1. Prokš s Ferdou
2. Pfeifer se Sylvou
3. Hanuš s Čendou

Formanská jizda:
1. Prokš s Ferdou a Bartem
2. Pfeifer se Sárou a Sylvou
3. Ryšavý s Robinem a Šárkou

Parkur jezdeckých koní:
1. Tomáš Wimmer s Falerou
2. Virágová s Patrikem
3. Pecka s Mončou

Trail malých koní připravila (a vyrobila všechny kokardy) Mgr. Čiplová. Výsledky:
1. Nováková s Minit's
2. Kuncová Markéta s Karinou
3. Michálková se Šárkou

Kromě zmíněných soutěží proběhly také ukázky westernového ježdění, čtverylky na koních a Magda Škardová zajela kûr.

Naše poděkování patří sponzorům: Chovprodej Šíp, Chovatelské potřeby Irma Šípová Chotěboř a paní Bibrová. ZOD Vilémov perfektně připravilo areál i prostory pro soutěže, zaslalo pozvánky a předvedlo chované dojnice a prasátka. Děkujeme též panu Kaňkovi za sponzorsky zapůjčené vysílačky.

Hlavní pořadatelé:
ing. Prchalová, ing. Schwarz, ing. Stehlíková, ing. Pokorný, p. Řípa, p. Novák, p. Pfeifer, p. Vébr, p.Blažek a další z řad členů i nečlenů.
Vet. dozor: Mvdr.Jan Šťastný, vše se odbylo v pořádku a bez zranění.

Na akci se přišlo podívat více než 1.000 příznivců koní, včetně pana ministra zemědělství Zgarby a zástupců místní samosprávy a přijeli i prodejci cajků a občerstvení.

Máte-li zájem se PŘÍŠTÍ rok přijet PODÍVAT nebo SE ZÚČASTNIT s koňmi, tak 16. chovatelský den by měl být v neděli, 1. 10. 2006. Veškeré informace podáme na tel. čísle 603 572 399.

Příbuzné články:

 

Podobné články
Donn Clifs

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Sobotní Most měl vrchol v tradiční sprinterské Ceně jezdectví, v neděli ve…

Když jsem byla malá, byla mým vzorem číslo jedna. Žena, které nechybí odvaha a která navzdory předsudkům jde za svým snem. Tomu pak neváhá hodně…