Výkonnostní zkoušky starokladrubských klisen

21. 9. 2022 Tisková informace Autor fotek: Archiv NHK Zdroj: NHK URL zdroje: www.nhkladruby.cz
Výkonnostní zkoušky starokladrubských klisen
Výkonnostní zkoušky starokladrubských klisen

Ve dnech 14. až 15. září 2022 pořádal Národní hřebčín Kladruby nad Labem výkonnostní zkoušky starokladrubských klisen ve Slatiňanech.

K posouzení nastoupilo 19 klisen, z toho 8 v majetku národního hřebčína a 11 klisen z privátního chovu. Zahájení proběhlo ve středu 14. září hodnocením typu a exteriéru klisen v kryté jezdecké hale Na Rembáni. Následovaly zkoušky přiježděnosti pod sedlem a v odpoledním bloku zkoušky ovladatelnosti spřežení a spolehlivosti v tahu v samotě.

Druhý den byl na programu maraton a závěrečné vyhlášení výsledků. Všechny klisny splnily podmínky pro zařazení do genových zdrojů. Celkem 11 klisen splnilo podmínky pro zápis do hlavní plemenné knihy a 5 klisen do plemenné knihy. Vítězkou výkonnostních zkoušek se stala klisna Renesme – 30 z Jezdecké stáje Maneo s celkovým bodovým hodnocením 8.56 b.

  • VÝSLEDKOVOU LISTINU VÝKONNOSTNÍCH ZKOUŠEK naleznete ZDE.
Podobné články

Trávicí systém koní je evolučně přizpůsoben efektivnímu trávení a fermentování vlákniny, protože koně pocházejí ze stepí, kde kvalita pastvin a…

Také přemýšlíte, jak esteticky vyznačit hranice pozemku kolem jízdárny, jak zajistit koním více soukromí ve výběhu nebo čím obehnat pastvinu tak, aby…