Výstava koní na Valašsku

Jako každý rok, tak i letos se 1. května bude konat Výstava koní na Valašsku. Letošní šestnáctý ročník se poprvé bude konat v areálu Jezdeckého klubu Valašsko na Prostřední Bečvě.

Tato akce má tradičně početné obecenstvo a velký ohlas mezi chovateli a majiteli koní. Ti přijíždějí každoročně vystavovat více než stovku koní. Nejvíce početnými kategoriemi vždy bývají plemena chladnokrevná, český teplokrevník, barokní plemena a zástupci malých plemen.

Hodnotící komise je vždy složená z odborníků v chovu koní, v minulých letech jsme na těchto místech mohli vidět MVDr. Antonína Černockého, Ing. Stanislava Hošáka, Ladislava Karáska, ing. Leopolda Mamicu aj.

I v roce 2011 bude mít tato akce již zaběhnutý scénář:

V dopoledním programu, který bude zahájen prezentací koní v 9 hodin, se nám od 10. hodiny budou představovat jednotlivé kolekce vystavovaných plemen.

Odpolední program bude zahájen následně a všichni přítomní diváci se mohou těšit na vozatajské ukázky, ukázku parkurových jezdců, či ovladatelnost v kládě pro plemenné chladnokrevné hřebce.

Pro nejmenší zde bude možnost svezení na ponících a pro všechny samozřejmě občerstvení či zakoupení jezdeckých a chovatelských potřeb ve stáncích.

Podmínky a přihlášku pro ty, kteří by chtěli vystavit své koně, naleznete na stránce http://www.jkvalassko.estranky.cz/stranka/vystava.

Uzávěrka přihlášek pro vystavovatele je již 15. dubna!

Srdečně zve SCHK spolek Valašsko a Jezdecký klub Valašsko.

Podobné články

Nejstarší ochranou kopyt byly lýkové hiposandály používané v antickém Římě, které se ke kopytu přivazovaly. Od té doby metody ochrany kopyt koní…

Nedělní 134. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou byla v mnoha ohledech jedinečná.