Maďarský velvyslanec zavítal do Národního hřebčína

11. 10. 2024 Tisková informace Autor fotek: Archiv NHK Zdroj: NHK

Národní hřebčín Kladruby nad Labem v pondělí 7. října navštívil maďarský velvyslanec András Baranyi.

Pana velvyslance přivítal ředitel národního hřebčína Jiří Machek a společně absolvovali projížďku v kočáře taženém čtyřspřežím starokladrubských běloušů krajinou, jež je zapsaná na Seznamu světového dědictví UNESCO. Nechyběla ani krátká prohlídka stájí. Národní hřebčín úzce spolupracuje především s maďarským hřebčínem Szilvásvárad, podílí se na vystoupeních v rámci významných akcí.

V rámci letošního Dne starokladrubského koně hosté z maďarského hřebčína Szilvásvárad předvedli ukázku uherské zápřeže pětispřeží. Zástupci Národního hřebčína Kladruby nad Labem se v roce 2023 v Szilvásváradu zúčastnili slavnosti uspořádané k 70. výročí založení tamního hřebčína s chovem lipicánů a v letošním roce vystupovali na stejném místě na slavnostním zahájení Mistrovství světa v jízdě čtyřspřeží. Tuto spolupráci pan velvyslanec Baranyi velmi pozitivně kvitoval. 

Podobné články

Nedělní 134. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou byla v mnoha ohledech jedinečná.

V sobotu 12. října, v rámci dostihového mítinku, budou křtiny. A to hned dvojí. Historik Miloslav Nehyba pokřtí svou další knihu o historii Velké…