Ve Zduchovicích bylo nabito

15. 6. 2004 Andrea Laštůvková Autor fotek: Andrea Laštůvková

Již třetí každoroční oslavy svátku Sv.Norberta, kterému je zasvěcena kaple a bývalý kostel ve Zduchovicích na Příbramsku, letos 5.června poprvé provázel také Jezdecký den, který byl přímo nabitý atrakcemi a jezdeckými ukázkami.

Návštěvníci si mohli prohlédnout moderně zrekonstruované stáje,svézt se na koních,což ocenily hlavně děti,pro zpestření a pomazlení má svůj domov v areálu také stádečko kamerunských koz.

Své umění na pískovém kolbišti předvedli děti na ponících-v sourozeneckém souboji se na ukázkovém parkuru utkaly sestry Krulichovy Míša a Lucie -jejich zápolení bylo vyhlášeno jako „0“ročník Ceny Sv.Norberta,od příštího roku se tedy můžeme v tomto termínu těšit na oficiální parkurové závody.Zastoupení zde měla i klasická drezura-úlohu st.“T“ za doprovodu hudby předvedla ing.Irena Plánková na koni Tymián,poté společně se sestrami Krulichovými na ponících a Martinou Opočenskou na Arné vytvořily nádhernou ukázku čtverylky-vhodně zvolení koně(dva ryzáci a dva bělouši) a perfektně zvládnutá choreografie byla po zásluze oceněna bouřlivým potleskem diváků.Ovacím neušla ani další z ukázek-jízda v dámských sedlech předvedená společností Dámy v sedle-dobové kostýmy,krásné dámy a v neposlední řadě překonání osobního rekordu Karolíny Fränkelové ve skoku v dámském sedle(oxer 100cm) byla další velkou atrakcí.

Z těch „nekoňských“ zpestření jmenujme alespoň koncert vážné hudby v kapli zámku sousedícího s jízdárnou,fascinující ohňovou show,koncert punkrockové kapely a večerní diskotéku v kryté jezdecké hale.

Každý kdo přišel,určitě nelitoval, a vy ostatní můžete přijít kterýkoli jiný svátek,budete vítáni.

Podobné články

Vzdala se svých koní a odešla plnit misionářské poslání do Afriky. Tam se provdala, založila farmu a do života jí opět vstoupili i koně. Pokud se…

Emil Kotrba (22. února 1912 – 21. února 1983) byl český akademický malíř a grafik, světově uznávaný malíř koní a zároveň aktivní jezdec, trenér a…