Tisková zpráva FEI č. 21 z 26. července 2002

Světový drezurní pohár; Mistrovství světa dvojspřeží 2003; Nadcházející události; In Memoriam

Obsah:
- Světový drezurní pohár
- Mistrovství světa dvojspřeží 2003
- Nadcházející události
- In Memoriam

SVĚTOVÝ DREZURNÍ POHÁR
Od 6. do 8. prosince 2002 bude v holandském městě Maastricht probíhat kvalifikace na Světový drezurní pohár. Jde o dodatečně zařazenou kvalifikaci již vydaného oficiálního FEI kalendáře.
Nejnovější verzi FEI kalendáře najdete na stránce www.horsesport.org, v sekci "Consult".

MISTROVSTVÍ SVĚTA DVOJSPŘEŽÍ 2003
Zapište si prosím změnu místa konání Mistrovství světa dvojspřeží 2003. Mistrovství se bude konat 18.- 21. září v Haras de Jardy, jednom z nejšpičkovějších jezdeckých center Francie.

NADCHÁZEJÍCÍ UDÁLOSTI
Jezdecká sezóna vrcholí a blízké dny nabízejí mnoho závodů. Nahlédněte do seznamu těch nejbližších. Závody jsou rozděleny podle disciplín, označeny přesnými daty a místy konání:
Parkur:
24. - 28. července, Pony Mistrovství světa, Lanaken (BEL)
24. - 28. července, CSIO****, Hickstead (GBR)
25. - 28. července, CSI-A, San Juan Capistrano, CA (USA)
26. - 28. července, CSI-A, Ascona (SUI)
26. - 28. července, CSI-A, Palermo (ITA)
26. - 28. července, CSI-A, Royan (FRA)
24. - 28. července, CSI-(W), Caledon, ON (CAN)
26. - 28. července, CSI-(W), Kijev (UKR)
26. - 28. července, CSI-(W), Vilnius (LTU)
Drezura:
26. - 28. července, CDI***, Komarovo, St-Petersburg (RUS)
26. - 28. července, CDI***, Nörten-Hardenberg (GER)
Všestrannost:
26. - 28. července, CIC***/**/*, Lulworth (GBR)
Vozatajství:
25. - 28. července, CAI-A (2- a 4-spřeží), Beekbergen (NED)
Vytrvalost:
27. července, CEI***, Kenilworth, QLD (AUS)

Více informací najdete na stránce www.horsesport.org, kde rovněž naleznete odkazy na oficiální www stránky jednotlivých akcí.

IN MEMORIAM
18. července 2002 zemřel pouze několik dní před svými 100. narozeninami Fritz Jirisch (AUS). Narodil se 26. července 1902 v Silesii. Jeho otec byl generálem rakouské císařské armády, proto i synovi bylo předurčeno pokračovat v dlouhé vojenské tradici jeho rodiny. Poté, co absolvoval důstojnickou školu se přihlásil, mezi jinými, do Španělské jezdecké školy ve Vídni, do Cadre Noir v Saumuru a do Německé vojenské jezdecké školy Hanoveru. V polovině třicátých let byl členem rakouského skokového družstva.
Po válce se Jirisch stal FEI rozhodčím a to velice žádaným. Účastnil se mnoha FEI generálních schůzí a roku 1972 byl prohlášen čestným delegátem FEI. Je pohřben vedle své ženy Trudl, se kterou se oženil v roce 1939.

Morton "Cappy" Smirth (USA), jeden z největších amerických nevojenských skokových jezdců a učitelů, zemřel 17. července 2002. Od třicátých let až po léta padesátá byl Cappy Smith vynikajícím závodníkem, který dominoval Národním mistrovstvím, jež několikrát vyhrál a získal tak mistrovské tituly. K jezdcům, které Cappy Smith ovlivnil, patří i William Steinkraus, první Američan, který se stal olympijským vítězem v jednotliveckých jezdeckých disciplínách.

Dne 18. července 2002 zemřel ve věku 72 let pionýr sportovního marketingu Cesaŕ W. Lüthi (SUI). V jezdeckých kruzích se stal nejznámějším jako štědrý sponzor bulharského skokového týmu a vysoce ceněného CSI v Cáchách (GER).
Pan Lüthi se narodil a žil ve Švýcarsku. Svá první reklamní práva na důležitá sportovní klání koupil v roce 1966. V 1972 založil CWC sportovní marketingovou společnost, prodal ji v roce 2000. V roce 1996 otevřel Jezdecké centrum Hirtenhof (Hirtenhof Equestrian Centre) v Cáchách, kde se v roce 2000 konalo první CSI.

Nedávno zemřel Antonio Opper (ITA), člen italského skokového týmu, který vyhrál bronzovou medaili v parkurovém skákání na Olympijských hrách konaných roku 1960 v Římě. V letech 1959 až 1966 reprezentoval Itálii na několika Národních pohárech.

Z oficiálních zdrojů a s laskavým svolením FEI přeložila Lenx.

Podobné články

Sbírka hipomobilií národního hřebčína se rozrostla o zcela jedinečný ucelený soubor vybavení pohřebního ústavu v Příboře.

Martinu Slukovou Niederlovou jste ve společnosti jejích shagya arabů už v rámci doprovodných programů různých akcí a výstav určitě viděli. Proč dala…