První český svod barokních pinto

15. 9. 2010 Gabriela Jašurková Mikutová Autor fotek: http://www.karinshobbyfotografie.nl/

V jezdecké stáji Věřice, okr. Benešov, se bude 2.10.2010 konat první svod klisen, licentace hřebců a zápis hříbat vhodných do nové holandské plemenné knihy koní zvaných barokní pinto. Předvedené koně přijedou posuzovat holandští inspektoři. V rámci svodu proběhne i přednáška a diskuse ohledně chovatelského cíle a programu plemenné knihy a příprava české Asociace BP.

Žádáme zájemce o svod, aby nám nahlásili koně, které plánují vystavovat.

Chovný cíl barokního pinta je sportovní teplokrevník s frískou krví nebo strakatý frís. Přihlásit lze tedy nejlépe koně teplokrevné, teplokrevný typ, fríské i s bílými znaky, polofríské, fríský typ, strakaté. Plný původ ani strakatá barva není podmínkou zápisu do PK.

barokní pintoZatím jsou přihlášení následující koně:
  • Hřebci: Koo fan é Waskmar - fríský kůň, Bernstein - ČT - pinto, Abgotts Comanche - pinto, Baron fan Odingastate - fríský kůň licentovaný do BP.
  • Klisny: Sihája - polofríská, pinto, Nina Indra - fríský kůň, Cay Giant - klusák, Nancy 1. - fríský typ, Thalia - teplokrevník, pinto, Dafné - teplokrevník, Orient B. Star - teplokrevný typ, pinto, F.B.I. Siderit - polofríská, Eureka - teplokrevník, pinto, Da-Ja - teplokrevník, Ariela - fríský typ, Nancy 2.- teplokrevný typ, pinto, Goodshapes Carmen - teplokrevný typ, Šárka - teplokrevný typ, Vivi Johan K. - fríský typ.
  • Hříbata, mladí koně: Deny od Bílých skal - barokní pinto, pinto, Níké - fríský typ.


Svod proběhne 2.10. ve stáji Věřice, začátek plánujeme v dopoledních hodinách, ukončení odpoledne + schůze a diskuse majitelů koní s inspektory o chovatelském cíli plemenné knihy.

Pro koně je možné objednat ustájení v místě svodu. Ustájit lze koně z daleka již v pátek večer, ostatní mohou přijet v sobotu ráno. Boxy rezervujte na adrese: Jezdecká stáj Věřice, Věřice 9, 256 01 Benešov, Jana Bambasová - BOXY, tel: 602323238, email: info@verice.cz.

Majitel přihlášeného koně (koní) musí mít zaplacen členský poplatek a zaslat kontaktní údaje a informace o koni. Náklady na svod uhradí z velké části holandská plemenná kniha. Poplatky za čipování a vystavení dokladů budou účtovány dle ceníku plemenné knihy vždy individuálně u každého koně.

Členství na rok 2010 ve výši 1000,-Kč uhraďte složenkou na: MVDr. Gabriela Jašurková Mikutová, Střezov 35, 43801 Žatec, CZ.

Informace o přihlášených koních zašlete na: mikutovacv@volny.cz

V případě nejasností volejte na telefon 603276454.

Detailní informace o svodu najdete na stránce www.barockpinto.cz.

Podobné články
Vlastní odchovaný plemenný hřebec

Lucie společně se svým manželem vybudovala vlastní domovskou stáj v Nizozemsku a v prostředí s vysokými equinároky a equistandardy se jí podařilo…

Baloo při CCI3-S ve Strzegomi

Adéla svého valacha Chestertona od základů připravila na úroveň S v drezuře, ST* ve skocích a ST ve všestrannosti a Chesterton je aktuálně třetí…