Prague Intercup se vrací!

24. 8. 2014 Renata Kolářová Autor fotek: Renáta Kolářová

Jistě máme všichni ještě v živé paměti kruté povodně z loňského jara. Právě ty byly příčinou toho, že se loni neuskutečnil mezinárodní šampionát arabských koní Prague Intercup. Letos je však zpátky v plném lesku, tudíž se milovníci (nejen) plnokrevných arabských koní mají na co těšit!

Na programu je nejprve XIII. národní šampionát ACHPAK ČR, který začne v sobotu 6. září v 10,00 hodin v hale na Císařském ostrově. Po udělení národních titulů bude v 15,00 hodin zahájen IV. ročník mezinárodního šampionátu Prague Intercup juniorskými kategoriemi.

V neděli 7. září v 10,00 hodin bude pokračovat Prague Intercup dalšími juniorskými a následně seniorskými kategoriemi, které se vždy těší největšímu zájmu diváků i chovatelů. Od 14,00 hodin bude na programu Porsche European Cup, což je šampionát pro koně v Evropě odchované a vlastněné. Kvalifikace pro tento šampionát bude probíhat během jednotlivých tříd mezinárodní přehlídky a do šampionátu postoupí vždy dva nejlepší evropští koně. Ti budou vyhlášeni společně s výsledkem každé věkové kategorie. Od 15,00 hodin začne udělování mezinárodních titulů v rámci šampionátu Prague Intercup.

Prague Intercup

O přestávkách se diváci mohou těšit na prezentaci historických vozů, dále uvidí zástupce československého vlčáka nebo si budou moci poslechnout trubače a zhlédnout ukázku lovu s dravými ptáky. K ochutnání bude i pravý marocký čaj a dámy jistě neodolají autentickému malování henou, zajištěné marockou ambasádou.

Hlavní náplní ale samozřejmě budou ušlechtilí arabští plnokrevníci. O kvalitě Prague Intercupu svědčí i fakt, že hřebec EKS Alihandro, juniorský zlatý šampión z Prahy 2012 se stal v loňském roce Světovým juniorským šampiónem! Můžete se tedy těšit na kvalitní koně, které byste jinak mohli vidět pouze na zahraničních výstavách.

Prague IntercupPokud právě řešíte dilema, zda jet do Pardubic na Koně v akci či do Prahy na araby, vězte, že termín tohoto šampionátu musel být zvolen s ohledem na další výstavy v rámci mezinárodního kalendáře ECAHO - udělejte si tedy celý víkend s koňmi a určitě nebudete litovat. Prahu si však v žádném případě nenechte ujít!

Program:

sobota 6. 9. 2014, hala na Císařském ostrově:

10,00- 14,00 hod - XIII. národní šampionát ACHPAK ČR
15,00 - zahájení mezinárodního šampionátu Prague Intercup - juniorské kategorie

neděle 7.9.2014, hala na Císařském ostrově:

10,00-13,30 hod - mezinárodní šampionát Prague Intercup - juniorské + seniorské kategorie
14,00 hod - Porsche European Cup - šampionát pro koně v Evropě odchované a vlastněné
15,00 hod - mezinárodní šampionáty Prague Intercup

Další informace na www.pragueintercup.cz.

Podobné články

Nejstarší ochranou kopyt byly lýkové hiposandály používané v antickém Římě, které se ke kopytu přivazovaly. Od té doby metody ochrany kopyt koní…

Nedělní 134. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou byla v mnoha ohledech jedinečná.