Na Letné se předvedou arabští koně

9. 5. 2019 Renata Kolářová Autor fotek: Renata Kolářová

Pokud nemáte ještě žádné plány na víkend 18. a 19. května, můžete jej příjemně strávit v Praze na Letenské pláni, kde se uskuteční výstava plnokrevných arabských koní. Na programu je XVIII. česká národní přehlídka a následně IX. ročník mezinárodní výstavy Prague Intercup.

Sobota bude tradičně zahájena Českým národním šampionátem ACHPAK ČR. Koně budou hodnoceni čtyřčlennou mezinárodní porotou ve složení Marianne Tengstedt (DK), Michaela Weidner (DE), Sulaiman Al Hattali (OM) a Mahmoud Mohsen (EG). Předpokládaný konec české přehlídky je ve 14 hodin, o půl hodiny později začne mezinárodní soutěž Prague Intercup, kterou bude hodnotit druhá čtyřčlenná komise, jejímiž členy budou Claudia Darius (DE), Helen Hennekens-van Nes (BE), Cristian Moschini (IT) a Sufian Taha (PLS).

Po vyhodnocení juniorských kategorií a krátké pauze bude program na Letné pokračovat v 19 hodin večerní show, předpokládaný konec je ve 22 hodin. Těšit se můžete na zajímavý program, ve kterém uvidíte skupinu Štvanci, drezuru na dlouhých otěžích, jezdecký oddíl Policie ČR a také něco miniaturního a roztančeného.

V neděli začne porota svou práci v 10 hodin hodnocením seniorských kategorií, konec bude přibližně ve 13 hodin. Ve 14 hodin přijdou na řadu šampionáty, do kterých se koně kvalifikovali z jednotlivých věkových tříd, a zároveň bude probíhat i tzv. European Cup, což je šampionát pro koně odchované a vlastněné v Evropě. Do něj se koně taktéž kvalifikují z jednotlivých tříd mezinárodní výstavy.

ZDARMA je vstupné v průběhu dne a parkování, večerní show vstupné dobrovolné, katalog k zakoupení v místě

Program
sobota 18. května 2019

  • 10,00 - 14,00 hod – XVIII. česká národní přehlídka ACHPAK ČR
  • 14,30 – 17,30 hod – zahájení mezinárodní soutěže Prague Intercup – juniorské kategorie
  • 19,00 – 22,00 hod – večerní show, vstupné dobrovolné



neděle 19. května 2019

  • 10,00 - 13,00 hod – mezinárodní soutěž Prague Intercup – seniorské kategorie
  • 14,00- 17,30 hod – Šampionáty Prague Intecup + European Cup  



Více informací na www.pragueintercup.cz nebo www.achpak.cz. Pro aktuální informace sledujte Facebook Prague Intercup a nebo instagram Pragueintercup.

Podobné články

Sbírka hipomobilií národního hřebčína se rozrostla o zcela jedinečný ucelený soubor vybavení pohřebního ústavu v Příboře.

Martinu Slukovou Niederlovou jste ve společnosti jejích shagya arabů už v rámci doprovodných programů různých akcí a výstav určitě viděli. Proč dala…