Lomnice – další chladnokrevné kvalifikační klání

V sobotu 25. srpna 2012 vás zveme na vozatajské závody do Lomnice (okres Bruntál). Bude zde probíhat kvalifikace kombinované soutěže chladnokrevných koní pro páry. Je to jedna z posledních možností se kvalifikovat na blížící se mistrovství ČR v této disciplíně.

Ekofarma Lomnice se letos svým pořadatelstvím zařadila do seriálu těchto závodů vůbec poprvé. Farma se zabývá chovem masného skotu, koz a dalších hospodářských zvířat, které si budete moci prohlédnout při návštěvě farmy. Je také již 15 let chovatelem norického koně. Cílem chovu je udržet a zkvalitňovat toto plemeno a podporovat jeho využití. Hospodaří na farmě v podhůří Jeseníků v nadmořské výšce 500-700 metrů nedaleko Bruntálu v systému ekologického zemědělství. Všech asi 1000 ha zemědělské půdy je zatravněno a využíváno k pastvě skotu a koní a k výrobě objemných krmiv. Na farmě je chováno průběžně 25 koní převážně chladnokrevného norického koně a koně pro využití v agroturistice plemene hafling a shetlandský pony. Chovem norického koně se zabývají již 15 let. V současné době je ve stádě 10 chovných norických klisen a 4 letošní hříbatka, z toho 3 klisničky a jeden hřebeček po vlastním hřebci 2691 Streimur. Hřebec je využíván ve vlastním chovu i pro ostatní chovatele.

Přijďte se podívat na vozatajské klání a tak s námi strávit příjemný den.

Srdečně vás zve Ekofarma Lomnice

Podobné články

Nejstarší ochranou kopyt byly lýkové hiposandály používané v antickém Římě, které se ke kopytu přivazovaly. Od té doby metody ochrany kopyt koní…

Nedělní 134. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou byla v mnoha ohledech jedinečná.