Sezonu 2024 v Kladrubech ukončila Hubertova jízda

Předevčírem Tisková informace Autor fotek: Lucie Macáková Zdroj: NHK

Třetí říjnová sobota patřila v Kladrubech nad Labem tradiční Hubertově jízdě pro zaměstnance národního hřebčína. Projížďku podzimní kladrubskou krajinou absolvovalo 11 kočárů, 1 výletní vůz a 22 jezdců rozdělených do tří lotů, které vedli zkušení masteři.

První lot vedl ředitel národního hřebčína Jiří Machek v sedle klisny slovenského teplokrevníka Sagira-K, druhý lot Jakub Hlávka v sedle valacha českého teplokrevníka Lucero-K, třetí lot Jan Holec v sedle klisny českého teplokrevníka Cuba-K a kočárový lot Jiří Nesvačil jun. I v letošním roce byli hosty Hubertovy jízdy zaměstnanci Zemského hřebčince Písek v čele s ředitelkou Hanou Stránskou, která ji absolvovala v sedle českého teplokrevníka Quido-K. Trasa Hubertovy jízdy měřila přibližně 21 kilometrů a koně překonali přes 90 přírodních skoků. Jednou z překážek byl již tradičně atraktivní průjezd Kurkovým jezírkem. Následovalo halali na kladrubském závodišti, kde se podařilo chytit liščí ocas v prvním lotu Barboře Květoňové, v druhém lotu Alici Novákové, ve třetím lotu Martinovi Mikuleckému a mezi mastery jej chytil Jakub Hlávka. Hubertova jízda byla zakončena v Císařském hostinci slavnostní večeří a taneční zábavou. Další významnou akcí národního hřebčína je Svatomartinský průvod, který se bude konat v sobotu 9. listopadu v Hřebčíně Slatiňany.

Ve dnech 26. – 27. prosince se mohou návštěvníci těšit na již tradiční akci Zimní království starokladrubských koní.

Podobné články

„Hubertovy jízdy“ se staly synonymem pro zakončení jezdecké sezony ve většině stájí i hřebčínů. Tento novodobý jezdecký svátek, pořádaný na počest…

Národní hřebčín Kladruby nad Labem pořádá tuto sobotu 14. října 2023 pro své zaměstnance tradiční Hubertovu jízdu.