Lednové Jezdectví s kalendářem 2009

15. 12. 2008 redakce Jezdectví Autor fotek: Josef Malinovský

Před Vánoci jsme pro vás stihli připravit ještě jedno číslo Jezdectví, které vychází již ve čtvrtek 18. 12. Je částečně odpočinkové, abyste se měli přes svátky čím pobavit, a částečně i „vážné“. Relaxovat můžete např. u tématu měsíce, které jsme věnovali koňským hercům a zaměřili se na natáčení nejnovějšího počinu České televize, seriálu Než se táta vrátí..., kde budou koně hrát významnou roli.

Mimo jiné si v něm přečtete, co všechno musí zvládnout horsemaster a jak se žije jezdkyním-kaskadérkám. I sportovní jezdci občas prožívají chvilky jako vystřižené z filmu, konkrétněji z komedie – ty se pak, zachycené pohotovým fotografem, již tradičně objevují v našem časopise jako silvestrovské zpestření... a veselou tradici neporušíme ani letos. Tradiční už začíná být rovněž pražská zastávka koňské show Apassionaty. Letos v O2 areně uvedla první představení na šňůře své tour s názvem Grand Voyage.

Tento nástěnný kalendář 2009 (formát A2) najdete v lednovém čísle Jezdectví (foto Slawik.com).


Naopak námětem na jeden ze zmiňovaných „vážných“ článků se i v tomto čísle stal doping na českých kolbištích, ale nejen on: došlo také na několik vyloučení z řad ČJF. Vážně bychom měli také brát stav chrupu našeho koně, vždyť na něm tolik záleží, bude-li koník dobře prospívat či nikoli. Seriózně se také zamýšlí Petr Guth nad uplynulou českou dostihovou sezonou či MVDr. Norbert Záliš nad morální stránkou jezdectví. V rozhovoru měsíce si povídal Petr Louda s FEI trenérem Denisem Soyerem nejen o drezuře.

Tento nástěnný kalendář 2009 (formát A2) najdete v lednovém čísle Jezdectví (foto Holcbecher.com).


Je nám ale jasné, že několik stovek našich čtenářů na nové číslo netrpělivě čeká i z jiného důvodu, než jako na svou pravidelnou dávku poučného a zábavného čtení: jak jsme slíbili, najdou v něm totiž výsledky velké vánoční soutěže Jezdectví a Equiservisu. A hned vyhlašujeme soutěž novou – s Jezdectvím zadarmo na Equitanu! Na tento světoznámý koňský veletrh odvezeme v polovině března zadarmo luxusním autobusem hned 40 z vás! Pojedete taky?

S Jezdectvím zadarmo na Equitanu!

Veletrh Equitana, který se koná každé dva roky v německém Essenu, snad nemusíme nikomu z vás představovat. Equitana je ikonou a vzorem všech obdobných hipologických akcí a vždy se těší obrovského zájmu návštěvníků i vystavovatelů. Nadcházející ročník se uskuteční ve dnech 14. – 22. března 2009 a časopis Jezdectví společně se společností Progres Partners Advertising odveze 40 z vás luxusním autobusem z Prahy do Essenu a zpět zcela zadarmo!

Autobusový zájezd se uskuteční první tři dny veletrhu, tedy 14. – 16. března (odjezd je v pátek 13. 3. večer a návrat v úterý 17. 3. v nočních hodinách). Celé tři dny tak budete moci strávit na výstavišti, kde v 16 halách na ploše 90 tis. m2 bude vystavovat zboží přes 800 vystavovatelů z více než 30 zemí. Kromě sobotní Hop Top Show, která patří mezi nejlepší show svého druhu na světě, budete moci zhlédnout v neděli večer (v rámci Dne chovu) exkluzivní chovatelskou přehlídku Hřebci, v níž se představí špičkoví plemeníci sezony. Pondělí je pak tematicky věnováno vzdělávání. Kromě řady přednášek a ukázek však můžete den strávit nakupováním či dalšími aktivitami.
Oficiální zastupitel veletrhu Equitana – společnost Progres Partners Advertising zajistila pro 40 našich čtenářů bezplatnou autobusovou dopravu (v hodnotě 1900 Kč). Ti budou platit pouze třídenní vstupné za zvýhodněnou cenu 40 eur – tj. cca 1000 Kč, příp. další vstupenky na večerní program (Hop Top Show – od 37 eur, Hřebci – od 15 eur) a ubytování v čtyřhvězdičkovém hotelu cca 2 km od výstaviště (1800 Kč/os./noc). Bez večerních představení tedy celková cena zájezdu vyjde jen na cca 4600 Kč!

Jak se zapojit?
Pro to, abyste byli mezi 40 šťastlivci, kteří ušetří bezmála dva tisíce z ceny zájezdu, musíte odpovědět na soutěžní otázku, kterou najdete v lednovém čísle časopisu Jezdectví na straně 67. Odpověď sice není vůbec jednoduchá, ale nemusíte se bát tipovat. Bezplatnou jízdenku pro dvě osoby získá 20 z vás, kteří se nejvíce přiblíží správnému číslu. Pokud více než 20 respondentů uvede přesný počet ročníků, o výhercích rozhodne datum a čas, kdy jejich odpověď dorazila. Odpovědi můžete zasílat do 15. ledna 12.00 hodin na e-mail: equitana@jezdectvi.cz (ihned po odeslání byste měli získat automatickou odpověď o doručení e-mailu). Z každého e-mailu bude zařazena do soutěže pouze jedna odpověď – a to ta, která dorazí jako první. Nezapomeňte uvést své jméno, příjmení, věk (výherce musí být starší 18 let), adresu a telefonní číslo (nelépe mobil). Jména výherců si přečtete již v únorovém čísle.

Výhodné vstupenky i jízdenky pro všechny!
Pokud máte zájem jet na Equitanu i v případě, že nevyhrajete, můžete si již nyní objednávat jak vstupenky za zvýhodněné ceny (třídenní za 40 eur, jednodenní za 12, či 15 eur, večerní představení viz www.equitana.com), tak autobusový zájezd (cena vč. ubytování je 5500 Kč) u společnosti Progres Partners Advertising na e-mailu: equitana@jezdectvi.cz, tel.: 221 602 324, příp. 224 218 403, fax: 224 218 312 (kontaktní osoba ing. Olga Pešková). V případě, že se později stanete výhercem soutěže, cena za dopravu autobusem vám bude odečtena. Objednávat si můžete také jednotlivé vstupenky bez dopravy a ubytování – a to na všechny dny konání veletrhu. Doporučujeme učinit objednávky co nejdříve, zejména večerní představení bývají brzy vyprodaná. 

Tématické dny Equitany 2009:
So 14. 3.  Dětský den
Ne 15. 3.  Den chovu
Po 16. 3. Vzdělávací den
Út 17. 3.  Jezdecký den
St 18. 3.  Den chladnokrevníků a plnokrevníků
Čt 19. 3. Westernový den
Pá 20. 3.  Den pony
So 21. 3. Den barokních koní
Ne 22. 3. Finále Equitany

Přehledné rozdělení výstavních hal podle oborů:
Hala 1 krmiva, péče, léčiva, podkovářství, ustájení, veterinární instruktážní prohlídka
Hala 1A „koňské“ kompetenční centrum: praktické demonstrace a přednášky expertů
Hala 2 poníci, iberští koně, mezinárodní rasy, vybavení, jezdectví ve volném čase, média, turistika
Hala 3 investiční náklady, stavba stájí a jízdáren, přepravníky koní, technické vybavení stájí a venkovní technika
Hala 4    mimochodníci, islandská vesnice
Hala 5    turistika, jezdecké potřeby a oblečení
Hala 6 hlavní aréna s 5 000 místy k sezení, HOP TOP Show 2009, HŘEBCI 2009
Hala 7    westernové centrum, vandrovní jízda, turistika
Hala 8/9 stájové a pastevní technické vybavení, systémy oplocení, technické vybavení pro jízdárny
Hala 10/11 teplokrevníci, chov, výcvik, sport, národní a mezinárodní chovatelské svazy
Hala 12   výrobci jezdeckých potřeb a oblečení
Hala 6.1, 7.1, 8.1, 9.1 jezdecké potřeby a oblečení, doplňky


Kompletní obsah lednového Jezdectví najdete ZDE!

Podobné články

Sbírka hipomobilií národního hřebčína se rozrostla o zcela jedinečný ucelený soubor vybavení pohřebního ústavu v Příboře.

Martinu Slukovou Niederlovou jste ve společnosti jejích shagya arabů už v rámci doprovodných programů různých akcí a výstav určitě viděli. Proč dala…