Kalendář chladnokrevných koní 2005

12. 5. 2004 Helena Görnerová Autor fotek: Helena Görnerová

Ostravské vydavatelství Montanex již dobře znáte jako vydavatele ediční řady knih "Kůň v životě člověka". I v letošním roce vyjde několik dalších odborných publikací z dosud málo publikovaných oborů a spolu s nimi i tematicky unikátní kalendář chladnokrevných koní.

Jistě jste již zaznamenali, že se Equichannel (bohužel stále jako jediné odborné koňařské médium) vytrvale věnuje i propagaci chladnokrevných koní. Organizačně a mediálně se podílíme na řadě soutěžních akcí, monitorujeme a informujeme o činnosti chladnokrevných profesních organizací a v neposlední řadě pro budoucnost dokumentujeme život a pracovní výkony chladnokrevníků.

A právě z činností posledně jmenovaných vznikl základ pro vydání specializovaného, chladnokrevného kalendáře. Velmi rádi jsme přijali nabídku Montanexu na jeho zastřešení a vydání, neboť tato činnost by formou ryze soukromých zdrojů byla velmi nákladná.

Aby byl kalendář více, než kalendářem ke koukání, bude každou z fotografií Michala Krause a Heleny Görnerové doprovázet text, popisující odbornou stránku zachyceného okamžiku. Polovinu každé strany jsme pak vyhradili pro poznámky a zápisky k jednotlivým dnům. Kalendář bude nástěnný, formát A3. Jeho vydání směřujeme k brzkému, významnému datu ;) a zcela jistě se o něm na Equichannelu dočtete.

I v chladnokrevném kalendáři Vám nabízíme omezený prostor k inzerci (kartonový podklad). Pokud by Vás tedy možnost podílet se tímto způsobem (nebo odběrem kalendáře k dalšímu prodeji za zvýhodněnou cenu) zaujala, kontaktujte manažera tohoto produktu, p. Retta na e-mailu ales.rett@vsechnyknihy.cz. Uzávěrka inzerce v kalendáři je již 14.5.

Zpětně se vracíme k článku, který byl sice plný nadšení (v té době opodstatněného), ale musíme s lítostí informovat, že ani ostravský vydavatel se nakonec chladnokrevného díla neujal. A tak nám nezbylo než začít přemýšlet o vydávání vlastními silami. A hle, kalendář má v roce 2009 za sebou dva roky existence a třetí ročník, 2010, je vydán. Nezatížen komerční reklamou ani svazky s žádnými organizacemi. Zcela nezávislý pohled na svět, kde je dřina každodenní rutinou. Pokud vás zajímá více, dole pod článkem najdete všechny související články.

Podobné články

Sbírka hipomobilií národního hřebčína se rozrostla o zcela jedinečný ucelený soubor vybavení pohřebního ústavu v Příboře.

Martinu Slukovou Niederlovou jste ve společnosti jejích shagya arabů už v rámci doprovodných programů různých akcí a výstav určitě viděli. Proč dala…