Haste s námi, co vás pálí - Nový sazebník ČJF

31. 1. 2008 redakce Jezdectví

Opět jsme pro vás přichystali „Žhavou diskuzi“. Tentokrát se bude týkat nového sazebníku ČJF, platného od 1. 1. 2008, který je uveřejněn na internetových stránkách ČJF. A co že je na něm tak diskutabilní, že si toto téma někteří z vás do žhavé diskuze přímo vyžádali? To vám přiblížíme na následujících řádcích.

Nejvíce debat vyvolala položka „Registrace koní (resp. jezdců) na FEI – pro mezinárodní starty“, která činí 1000 Kč/rok. Mezinárodní jezdecká federace si však účtuje za tuto registraci ve skutečnosti pouze 10 Švýcarských Franků, což je v přepočtu necelých 170 korun. Zbytek je tedy zdroj do pokladny ČJF. Zejména v případě vozatajců, kteří cestují na závody i s pěti koňmi, je to vskutku nezanedbatelné navýšení poplatků... Platit se navíc bude muset i za povolení startu na národních závodech v zahraničí.


Další zajímavou položkou je poplatek za schválení seriálu závodů – 5000 Kč. Ač se jedná o poměrně nenáročný administrační úkon podobný jako při schválení rozpisu závodů, cena je několikanásobně vyšší, než za registraci národních závodů (300 Kč). Pokud bude muset pořadatel změnit např. termín závodů, resp. závody zrušit, bude již muset zaplatit za změnu v registraci národních závodů 2000 korun. Platit budou muset i pořadatelé, kteří si nechají zpracovat výsledky v programu, jež není registrován přímo na jejich subjekt (250 Kč).


Sazebník poplatků ČJF najdete pod tímto odkazem:

http://www.cjf.cz/dokumenty/legislativa/Sazebnik_poplatku_CJF_01_01_2008.pdf


Ptáme se vás:

Je podle vás správné, aby jezdci a koně platili ČJF za účast na mezinárodních závodech více, než ve skutečnosti požaduje FEI, přestože již jednou zaplatili za licenci ČJF? Je podle vás opodstatněná cenová diskriminace seriálů závodů? Které položky vám připadají cenově přemrštěné, resp. neopodstatněné, a které byste naopak zvýšili? Myslíte si, že nedojde k administrativnímu přetížení oblastních sekretariátů ČJF?


Na vaše odpovědi čekáme do 11. února. Zasílat je můžete buďto na e-mail: redakce@jezdectvi.cz, popř. na adresu: Redakce Jezdectví, Křižíkova 35, 186 00 Praha 8, heslo: „Žhavá diskuze“. Můžete se taktéž svým příspěvkem zúčastnit veřejné diskuze pod tímto článkem.


Jezdecký barometr


Zapojte se také do našeho bleskového SMS průzkumu a vyjádřete svůj názor. Jakým způsobem by měla ČJF získávat zdroje financí od svých členů?

a) Myslím si, že současný Sazebník ČJF je sestaven dobře a není důvod jej jakkoliv měnit.

(JE BAROMETR A)

b) Myslím si, že Sazebník ČJF by měl projít pouze kosmetickými úpravami, např. výše cen za registraci jezdců a koní u FEI.

(JE BAROMETR B)

c) Myslím si, že veškeré poplatky za sportovní aktivity jezdců a koní by měly být zahrnuty v přiměřeně navýšené částce za vystavení, resp. prodloužení licencí. Taktéž subjekty ČJF by neměli platit poplatky za pořádání národních jezdeckých závodů, resp. seriálu závodů.

(JE BAROMETR C)

d) Zvolil bych zcela jiný systém poplatků ČJF.

(JE BAROMETR D)


Odpovědi zasílejte formou SMS ve tvaru JE mezera BAROMETR mezera ODPOVĚĎ (např. JE BAROMETR E) na telefonní číslo 900 15 08, které je jednotné pro všechny operátory. Cena jedné SMS je 8 Kč včetně DPH. Pozor! - Do ankety lze z jednoho telefonního čísla zaslat max. 1 SMS zprávu! Anketa probíhá od 31. ledna do 11. února. Odpovědní SMS nelze zasílat ze zahraničí. Účastnící ankety, jejichž SMS dorazí v pořadí 50, 100 a 150 od nás získají dárek.


Poskytovatelem služby je BAUER MEDIA, v. o. s., V. Huga 6, 150 00 Praha 5. Kontakt: sms@bauermedia.cz nebo infolinka: +420 257 323 251 , cena hovoru dle vašeho tarifu pro volání do pevné sítě. Výherci budou krátce po ukončení soutěže osloveni SMS zprávou se žádostí o zaslání kontaktních údajů.

Podobné články

Vzdala se svých koní a odešla plnit misionářské poslání do Afriky. Tam se provdala, založila farmu a do života jí opět vstoupili i koně. Pokud se…

Emil Kotrba (22. února 1912 – 21. února 1983) byl český akademický malíř a grafik, světově uznávaný malíř koní a zároveň aktivní jezdec, trenér a…