7 vánočních dárků na míru milovníkům koní

7. 12. 2023 Redakce Equichannel Autor fotek: Archiv Equichannel, Adobe Stock Images

Vánoce se blíží a vy stále marně pátráte po tom pravém dárku pro kamaráda, který má koně rád víc než cokoliv jiného. Není divu. Může to být docela výzva. Ale nebojte, máme pro vás několik nápadů, které rozhodně vykouzlí úsměv na tváři každého obdarovaného koňáka!

Fotokniha

Jestliže jste na svého přítele mysleli už v průběhu roku, báječný dárek je fotokniha plná jezdeckých zážitků. Všechny úžasné momenty uplynulého roku shromážděné na jednom místě nikdy toho, komu tepe v hrudi srdce v rytmu jeho koně, neurazí! Dejte do ní vše, co ve svém mobilu najdete – od fotografií ze soustředění, prvních letošních závodů až po letní plavení a Huberta. Tahle fotokniha bude dárek, ke kterému se bude váš kamarád stále znovu a znovu nadšeně vracet! Obdobným úspěchem ale jistě bude i stejně pojatý kalendář.

Tričko s potiskem a personalizované dárky

I tohle je dárek, kterým můžete vyjádřit, jak velkou cenu má vaše přátelství. Zdobit vánoční tričko může samozřejmě fotka čtyřnohého oblíbence, ale možná potěší i jméno koně, logo stáje nebo slogan. Vybrat můžete cokoliv. Od uměřeného: „Život je lepší v sedle“ až po poněkud nekonvenční: „Já nesmrdím. To je vůně stáje!“ Nechcete tričko? Můžete zvolit jakékoliv jiné personalizované předměty – podložka pod sedlo, cedulka na box, deka nebo ohlávka se jménem milovaného koně mají vždy velký osobní význam.

cHJpdmF0ZS9sci9pbWFnZXMvd2Vic2l0ZS8yMDIzLTA5L3Jhd3BpeGVsb2ZmaWNlNV9waG90b19vZl9hX2hvcnNlX3dlYXJpbmdfc2FudGFfY2xhdXNfY29zdHVtZV8wMzZhNDliOC1hNWI3LTRiNjctYWQ1OS1mZTI5NThjN2I0NDRfMS5qcGc.webp

Aplikace

Existuje několik užitečných aplikací, které mají potenciál pomoci při tréninku koní a jejich managementu. Ceny aplikací pro trénink koní se mohou lišit v závislosti na funkcích, nabízených službách a způsobu platby. Některé aplikace jsou zdarma a nabízejí základní verze se základními funkcemi, zatímco pokročilejší funkce jsou k dispozici za předplatné nebo jednorázovou platbu. A právě takové mohou být skvělým vánočním dárkem, který váš přítel ocení vždy, když bude v sedle.

Jedna z nejoblíbenějších aplikací vhodná pro každého jezdce a koně je Equilab: Horse & Riding App. Tato aplikace umožňuje sledovat průběh tréninku nebo vyjížďky pouze pomocí smartphonu, který monitoruje pohyb koně, měří vzdálenost, rychlost, délku trvání a intenzitu tréninku. Pomáhá tak vytvářet tréninkové plány a sledovat výkonnost koně. Základní verze je obvykle zdarma ke stažení, prémiové funkce jsou dostupné za předplatné, které se může lišit podle objemu nabízených funkcí a modelu platby.

Aplikace Horse Riding Tracker pro iOS a watchOS umožňuje například prohlédnout si trasu na mapě, zkontrolovat podrobné statistiky jako jsou vzdálenost, doba trvání zátěže, maximální rychlost, průměrná rychlost a také ukládat poznámky o každé relaci nebo analyzovat údaje o srdeční frekvenci. Možná je integrace siri nebo aplikace Health. Horse Riding Tracker využívá předplatné profesionálních funkcí na období jednoho roku, šesti nebo tří měsíců. Ceny mohou být i zde různé podle nabízených funkcí a platforem, na kterých jsou aplikace dostupné (iOS, Android).

Možnosti jsou ale i jiné!

Počítačové hry

Dost možná má váš přítel sklony koně neopouštět, i když už dávno není ve stáji. Pak může být skvělým dárkem počítačová hra! Existují desítky počítačových her, které se zaměřují na simulaci jízdy na koni nebo péči o ně. Určitě najdete takovou, která bude dané osobě šitá na míru, možností je bezpočet! Tři nejoblíbenější?

  • Riding Club Championship – tato hra se zaměřuje na jízdu na koni a soutěže. Hráč má možnost trénovat koně a soutěžit v různých disciplínách jako je parkur, drezura nebo vytrvalost.
  • My Horse & Me – jedná se o simulaci života s koněm. Hráč má za úkol pečovat o koně, trénovat ho a účastnit se s ním různých soutěží a aktivit.
  • Star Stable – tato hra je zaměřená na mladší hráče a představuje virtuální svět plný dobrodružství spojených s koňmi. Hráč objevuje svět na koni, stará se o něj, vylepšuje své dovednosti a plní úkoly.

Všechny tyto hry nabízejí různé zážitky související se světem koní, ať už se jedná o simulaci soutěží, tréninku koně nebo prozkoumávání virtuálního světa v sedle. Ceny počítačových her se mohou lišit v závislosti na platformě, regionu a aktuálních nabídkách. Některé hry mohou nabízet základní verzi zdarma ke stažení s možností nákupu rozšířených funkcí nebo virtuálního obsahu v rámci aplikace. Obvykle jsou hry dostupné za jednorázovou platbu nebo může být vyžadováno předplatné za přístup k rozšířeným funkcím a obsahu. Aktuální ceny her a podmínky zjistíte v online obchodech, např. Steam, Epic Games, App Store nebo Google Play Store.

Umělecká fotografie, obraz, socha nebo plastika

Umělecká díla s motivem koní jsou sázka na jistotu. Obraz nebo socha koně, třeba od místního umělce, je mimořádně hodnotný dar. Pokud bude umělec, kterého požádáte o vyhotovení díla, schopen pracovat podle předlohy, stane se vánoční dárek předmětem, který bude váš přítel pečlivě opatrovat. A takové pozornosti se trepkám nebo šálám vždy nedostává! Řešením může být ale i dárkový poukaz na focení s renomovaným uměleckým fotografem. Darujete dva v jednom. Zážitek i fotografie. 

il-fullxfull.4078078319-b0er.jpg

Rok s časopisem

Roční předplatné časopisu nebo webové stránky o koních a jezdectví – to je pravidelná dávka koněfilního štěstí! Pokud je váš přítel multilingvista, můžete vybírat i v zahraničí. Někdy může představovat odborný časopis v cizím jazyce typ dárku, který má skutečně významný přínos! A mimochodem i online kurz může být jak hodnotný, tak i milý dárek!

2023-8.jpg

Zážitek s koněm

S koňáky to někdy může být těžké. Vybrali jste pro přítele luxusní víkendový pobyt v horách? Může se stát, že když poukaz vybalí, neuslyšíte nadšený povyk, ale smutné konstatování: „Zážitek pro dva? To jako pro dva lidi?“ Bezpečnější je proto hledat v úplně jiných vodách. Obdivuje váš přítel práci nějakého konkrétního trenéra? Kupte mu poukaz na jeho lekce nebo soustředění! Rád poznává krásy české kotliny v sedle koní? Pak bude skvělou volbou zážitkový pobyt s vlastním koněm nebo i bez někde hluboko v lesích na kouzelném ranči. Je váš přítel dobrodruh? Pak tedy exotika v sedle. Kavkaz nebo Keňa? A pokud rozhodně nechcete střelit vedle, můžete zakoupit poukaz na fyzio nebo chiropraktické ošetření jeho mazánka.To je zážitek i jednoznačná sázka na jistotu! 

EXP-Gallery-riding-0010-AHBS-Riding-10.jpg

Nevybrali jste ze seznamu? Praktické dárky také nikdy neurazí.Termoska na jezdecké výlety, čelovka, kvalitní jezdecké rukavice, váha do přípravny krmiv nebo poukaz do specializovaného obchodu se v rukou horsemana rozhodně neztratí. Takže ať už je to tradiční, praktické nebo trochu netradiční, všechny tyto dárky určitě udělají radost každému, komu srdce kotví ve světě koní. A kdyby přece ne? Připomeňte příteli, že darovanému koni se na zuby nekouká! 😊

 

Podobné články
Momentka z lekcí

Denisa Szabóová se svým českým teplokrevníkem Béďou protančila drezurou od úrovně Z po Prix St Georges a dlouhodobě se věnuje lektorské činnosti v…

Béďa v téměř 22 letech. Těší se dobrému zdraví a vitalitě

Denisa Szabóová se svým českým teplokrevníkem Béďou protančila drezurou od úrovně Z po Prix St Georges a dlouhodobě se věnuje lektorské činnosti v…