Veronika Rosická zvítězila v Orling Junior Cupu

Vítězkou seriálu závodů na mosteckém hipodromu sponzorovaným firmou Orling se stala Veronika Rosická (88 bodů). Před posledním kolem již měla takový náskok před ostatními jezdci, že i v případě neúčasti by zvítězila. Na dalších místech se umístili J. Lahodná (63), N. Bieliková (55), J. Novotný (38), P. Mazánková (30), I. Holíková (26), I. Straková (25), J. Němcová (13), K. Mestenhauserová (12), V. Krausová (10).

Velice pěkné předávání cen za účasti zástupce hlavního sponzora ing. K. Duškové se konalo v sobotu 4. října večer po skončení posledního kola v reprezentačním sále mosteckého hipodromu. Po shlédnutí již zpracovaného videozáznamu a předání cen následoval taneční večer za doprovodu živé hudby, důstojné ukončení celého Orling Junior Cupu. Firma Orling se tak zařadila mezi letošní největší donátory, neboť před několika dny navíc sponzorovala Velkou cenu na CSIO Poděbrady. Podpora juniorského sportu by měla pokračovat i příští rok, jelikož samostatné soutěže jsou pro mladé jezdce motivující.

Hlavní soutěží sobotních mosteckých závodů bylo S, pro juniory a otevřené. Juniorská soutěž, poslední kolo Orling Junior Cupu, přinesla rozeskakování se třemi účastníky. Domácí N. Bieliková s Excaliburem nakonec jediná absolvovala čistě, když obě další účastnice na úkor rychlosti chybovaly. Jedna chyba znamenala druhé místo pro V. Rosickou se zodpovědným Mariem, dvě chyby třetí místo pro J. Lahodnou s Lady. V otevřené soutěži byli jediní dva čistí v rozeskakování rychlejší O. Pospíšil se Sherlockem a V. Aschenbreier s Qualitou, opět chyba na úkor riskantní jízdy znamenala třetí a čtvrté místo pro O. Pospíšila s Sheron a S. Motygina s Jurášem.

Mostecký areál bude v příštím roce ve dnech 30.7.-1.8. dějištěm republikového šampionátu pro juniory a mladé jezdce. Pro tyto účely má vzniknout také nová písková drezúrní plocha na louce za stájemi. Jeho předností je hlavně ustájení – velké stabilní boxy v blízkosti kolbiště. Po úpravě skokové pískové plochy se tento areál bude jistě řadit k nejlepším v republice.

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…