Velká cena Opavy

1. 7. 2004 Jiří Gebauer Autor fotek: Jiří Gebauer

26.a 27.června proběhl v Opavě Kateřinkách 16.ročník Velké ceny Opavy ve skokových soutěžích a 6.kolo Českého skokového poháru.

Letošní účast byla mimořádně vysoká, protože na tomto kolbišti za 14 dnů proběhne Mistrovství ČR mužů a žen ve skokových soutěžích a drezúře, proto mnoho startujících přijelo na zkušenou.

Ve dvoukolové VC Opavy (ST a T) se v prvém kole představilo šestatřicet dvojic, pět jich zvládlo nástrahy základního kola bez penalizace, ale ve druhém kole jich pokračovalo jen pětadvacet. Tam již předvedl bezchybný výkon pouze vítěz, domácí Karel Lamich s Creditem Sano. Bezchybný výkon, ale překročený čas stanovil druhou příčku Petru Eimovi s Oskarem ze ZH Tlumačov. Chyba ve druhém kole odsunula na třetí příčku Tomáše Bajnara s MGT Dias z MGT Ostrava.

Vedení v Českém skokovém poháru se nezměnilo. Stále vede J. Skřivan (70 bodů), 2.T. Bajnar (68b.), 3.K.Papoušek (53b.), 4.M.Šoupal (53b.), 5.T.Tesárek (49b).

Výsledky: Dvoufázové skákání 120/130 cm (58 start.):
1.J.Jindra – na koni Kreace (Agrosport Spálené Poříčí), 2.D.Fialka-Faraday (Supreme Opava), 3.L.Jindrová-Heriet Assent (Agrosport Spálené Poříčí).
Skok S**(64 start.):
1.M.Hentšel-Lada (Baník Ostrava), 2.M.Šoupal – Čaras (SK Olympia ), 3.L.Jandourek-Olza Tiscali (Eques Tiscali Team).
Skok ST**(47 start.):
1.M. Hentšel-Salwador (Baník Ostrava), 2.I.Přibyl-Koriandr (Belcredi), 3.D.Fialka-Cartouche (Supreme).
Skok L** (43 start.):
1.O.Stojčevová-Reznak (Baník Ostrava), 2.L.Jindrová-Heriet Assent (Agrosport Spálené Poříčí), 3.J. Papoušek-Cheeva (JO Srnín-stáj Papoušek).
Malá cena Opavy – skok S** (43 start.):
1.A.Opatrný-Dance And Jump (Opatrný Hořovice), 2.Z.Žíla-Everden (Mustang Lučina), 3.J.Hruška-Nagane (Opava Kateřinky).
Velká cena Opavy – skok ST** a zkrac.T (36 start.):
1.K.Lamich-Credit Sano (Opava Kateřinky), 2.P.Eim-Oskar (ZH Tlumačov), 3.T. Bajnar-MGT Dias (MGT Ostrava), 4.M.Šoupal-Grana Argentina (SK Olympia). 5.A.Opatrný-Supreme Oil Team (Opatrný Hořovice).

Na stránkách ČSP je již doplněna fotogalerie o záběry z VC Opavy.

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…