Život na zámku Karla Rodena: Chová koně, pěstuje borůvky a má vlastní edici vína

2. 7. 2024 Martina Malá Zdroj: TV Guru.cz URL zdroje: www.tvguru.cz

Karel Roden patří bezesporu mezi naše nejtalentovanější herce, kterého si vyhlédli i hollywoodští filmaři. Dvojnásobný držitel Českého lva, který nedávno oslavil dvaašedesáté narozeniny, však není úspěšný pouze před kamerou. I jeho soukromý život je neuvěřitelně pestrý, přestože si ho chrání. Před lety koupil zámek, splnil si své sny o farmaření a vinařství a lze tedy bez nadsázky říci, že na co sáhne, to se mu daří. Pojďme poodhalit osobní život Karla Rodena, který má pověst tichého a plachého člověka.

Díky svému obrovskému hereckému talentu si Karel Roden vydělal miliony. Rozhodl se, že si splní své sny, které proměnil v realitu. Nedaleko Prahy vlastní vilu, která se nachází ve vesničce Bořanovice. Karel Roden má rád klid a přírodu, proto zvolil bydlení blízko Prahy, ale přitom v krásném malebném a hlavně klidném prostředí. „Karla tady občas vídáme. Je moc milý a všichni ho tu mají rádi,“ sdělil před lety reportérovi Blesk.cz jeden ze sousedů.

Karel Roden žije jako zámecký pán

Kromě vily vlastní herec také zámek, na který se později přestěhoval. V roce 2006 koupil zchátralý barokní zámek Skrýšov u Příbrami, ke kterému patří několik rybníků a obrovský pozemek. Zámeckým pánem se stal spíše díky náhodě. Chtěl pořídit dům v blízkosti Prahy, kde by měl zázemí pro chov koní. Vilu u Prahy sice koupil, ale pro chov koní to nebylo zcela ideální. Rozhodl se tedy pořídit něco většího, a tak se mu podařilo zachránit chátrající kulturní památku, které doslova vdechl nový život.
Podobné články

Viggo Mortensen přijel se svým filmovým záporákem Sollym McLeodem uvést celovečerní film „Až na konec světa“. Viggo překvapil nejen jako herec, ale i…

Idnes.cz

V pondělí 1. července se Londýnem proháněli tři splašení vojenští. Jeden z nich dokonce narazil do auta.