Lysolabského specialistu Aenease vyzve obhájce vítězství Swinging Thomas

4. 7. 2024 Tisková informace, Jaroslav Fabris Autor fotek: Lucie Bílá Zdroj: Jockey Club ČR URL zdroje: www.dostihy.cz

Sváteční 6. červenec už tradičně patří dostihům v Lysé nad Labem, kde je vrcholem jedna z dvojice lysolabských jedničkových steeplechase, konkrétně Conseq Memoriál Evy Palyzové. Vedle ní se odběhne ještě jedna menší steeplechase a šestice rovinových dostihů. Diváci se mohou těšit také na čtveřici dostihů populární Pony Ligy.

Na start Conseq Memoriálu Evy Palyzové (Stch, I. kat., 4600 m) míří šestice koní, mezi nimiž je favoritem lysolabský specialista Aeneas. Svěřenec Josefa Váni staršího zaznamenal v letošní Prvomájové steeplechase už své šesté vítězství v Lysé nad Labem a do listiny vítězů Memoriálu Evy Palyzové se v sobotu může zapsat už počtvrté. O jeho dobré aktuální formě navíc svědčí, že před dvěma týdny skončil těsně druhý v kvalifikaci na Velkou pardubickou. Do jeho sedla se vyhoupne historicky nejúspěšnější český překážkový žokej Josef Bartoš.

Hlavním vyzyvatelem favorita je obhájce vítězství Swinging Thomas. Svěřenec Pavla Tůmy sice letos nenavázal na svou sérii sedmi vítězství, když naposled skončil čtvrtý ve švýcarském Dielsdorfu, nicméně jeho žokej Jan Faltejsek jezdí ve velké pohodě. Vždyť před dvěma týdny v Pardubicích zaznamenal během jednoho dne hned pětici vítězství, z nichž čtyři získal právě v barvách stáje Dr. Charvát.

Zbylá čtveřice účastníků dostihy vypadá vyrovnaně. Třetí místo z loňské edice dostihu bude obhajovat Reggaeton (ž. Novák), jehož ovšem začátkem května v Pardubicích dokázal porazit Giorgione (ž. Kocman). Go Canada (ž. Odložil) nejčastěji míří do polské Wroclawi, kde posledně skončil třetí v kvalitní konkurenci. Poprvé si takto dlouhou distanci vyzkouší Precious Rock (ž. Liška), jehož hlavní zbraní je silná koncovka.

Memoriál Evy Palyzové se odběhne až na závěr programu, ale první dostih odstartuje ve 14 hodin a rozhodně se vyplatí přijít včas. Většina dostihů je totiž kvalitně obsazena, když na startovních listinách osmičky dostihů najdeme celkem 79 koní.

Více informací najdete na DETAILU AKCE.

Podobné články
Milovnice karlovarské dráhy Vignetta (ž. A. Florian) zvítězila v 21. Letní ceně klisen

Hlavní slovo v nedělním sedmibodovém programu na Hipodromu Holoubek měly plnokrevné dámy, a to v 21. Letní ceně klisen, která nesla přívlastek Cena…

Moliero a Lenka Neprašová

Drobná blondýnka s milým úsměvem. To je dvacetiletá LENKA NEPRAŠOVÁ. Její jméno se na startovních listinách objevuje čím dál častěji a čím dál…