Mrtvý doběh Velké: technika selhala, cílová fotografie nebyla k dispozici

Před 9 hodinami Martin Hašek, Petr Malík Zdroj: iSport.cz URL zdroje: isport.blesk.cz
Sport
Sport

Historický pat ve Velké pardubické způsobila nefunkční cílová kamera, která neumožnila dostihové komisi rozřadit vítěze. „Rozhodovala podle jiných dostupných kamerových záznamů. My jako pořadatel jsme jejich rozhodnutí respektovali,“ uvedla mluvčí Dostihového spolu Kateřina Anna Nohavová. Dělí se dotace i výhry sázkařů. A bude třeba vyrobit nový pohár.

Tuhle fotku by všichni chtěli. Důkaz, kdo vyhrál. Jan Faltejsek s Godfreyem, nebo Jaroslav Myška se Sexy Lordem. Jenže…

„Neexistuje,“ líčil krátce po dostihu Otakar Nový, člen Rady Jockey clubu.

Zatímco v roce 2010 právě cílový snímek rozhodnul, že Tiumen s  Josefem Váňou byl v cíli o pouhou koňskou nozdru dřív než Amant Gris s Markem Stromským, teď záběr scházel.

„Došlo k technickému problému u dodavatele, co nám dodává a obsluhuje cílovou kameru. Nemám přesné informace, k čemu došlo konkrétně,“ vysvětlila Nohavová.

Dostihová komise se snažila vítěze najít podle jiných záběrů, ale klíčová fotka chyběla. Podle Dostihového řádu pak nebyla jiná možnost než vyhlásit takzvaný současný doběh.

Výsledek oznámila několik minut po doběhu jedna z cílových rozhodčích do vysílačky Sylvě Novotné, která ve funkci dostihového tajemníka čekala na dráze spolu s žokeji a jejich týmy. Když ve vysílačce jako první zazněla šestka, s kterou běžel Sexy Lord, Myškův tábor se začal radovat z vítězství. Další část zprávy přehlušil jásot. Brzy se ale ukázalo, že vítězové jsou dva.

Celý článek přináší iSport.cz: Mrtvý doběh Velké: technika selhala, cílová fotografie nebyla k dispozici

TN.cz
Podobné články

Za Martinou Růžičkovou je velký lidský příběh. V malé stáji na Pohoří připravuje pět dostihových koní a jednoho nevypočitatelného ryzáka. Včera jí…

Deník

Místo dvou milionů „jen“ 1,55 milionu korun. Vítězové historické Velké pardubické Jaroslav Myška s Janem Faltejskem nevydělali tolik, kolik by brali,…