Trenérka spoluvítěze Velké pardubické: Je to odplata těm, kteří se ke mně strašně chovali

Před 7 hodinami Stanislava Králová Zdroj: Sport.cz URL zdroje: www.sport.cz

Za Martinou Růžičkovou je velký lidský příběh. V malé stáji na Pohoří připravuje pět dostihových koní a jednoho nevypočitatelného ryzáka. Včera jí tento osmiletý valach připravil jeden z nejsilnějších životních zážitků, když sledovala, jak její kůň veze vstříc vytouženému prvnímu triumfu ve Velké žokeje Jaroslava Myšku. I když na potvrzení vítězství musela dlouhé minuty čekat. Sbor rozhodčích nakonec uzavřel doběh jako současný, a tak se z vítězství mohla začít naplno radovat. Společně s majitelem koně Zdeňkem Horou a dcerou Vanessou, která Sexy Lorda vodila.

Sexy Lorda si připravuje a jezdí sama. Dlouhou dobu na něj nemohla sehnat žokeje, který by byl ochotný jezdit ho v dostihu, i když si museli jezdci všimnout, že kromě problematické povahy se v koni skrývá i potenciál.

Do toho učila ve škole a starala se o nemocného manžela, herce Rudolfa Jelínka, který letos zemřel. Pak se ocitla v zajetí bulváru, když ji původní manželova rodina nařkla, že těžce nemocnému manželovi neposkytuje dostatečnou péči.

Před dvěma lety uprosila žokeje Jaroslava Myšku, aby si na ryzáka sedl ve Velké slušovické. Vyhráli. A tak se zrodila „sexy spolupráce“. A včera podruhé v životě jako trenérka vyhrála Velkou pardubickou. Trochu dost událostí na jednu šedesátnici.

„Ve vítězství jsem doufala. Je pro mě velkou satisfakcí za to všechno, čím jsem si letos prošla,“ říká.

Celý článek přináší Sport.cz: Trenérka spoluvítěze Velké pardubické: Je to odplata těm, kteří se ke mně strašně chovali

TN.cz
Podobné články
Deník

Místo dvou milionů „jen“ 1,55 milionu korun. Vítězové historické Velké pardubické Jaroslav Myška s Janem Faltejskem nevydělali tolik, kolik by brali,…

Sport

Historický pat ve Velké pardubické způsobila nefunkční cílová kamera, která neumožnila dostihové komisi rozřadit vítěze. „Rozhodovala podle jiných…