Dva vítězové Velké pardubické? Prodělali půl milionu. Cílové foto neexistuje

Před 8 hodinami Pavel Mikeš Zdroj: Deník.cz URL zdroje: www.denik.cz
Deník
Deník

Místo dvou milionů „jen“ 1,55 milionu korun. Vítězové historické Velké pardubické Jaroslav Myška s Janem Faltejskem nevydělali tolik, kolik by brali, kdyby slavný překážkový dostih ovládli samostatně. Oba dostanou za společný triumf o 450 tisíc korun méně. Cílová fotografie, která měla určit vítěze, neexistuje. Technika totiž selhala.

Velká pardubická měla poprvé v historii dva vítěze - Sexy Lorda s Jaroslavem Myškou a Godfreyho s Janem Faltejskem. Za triumf byla vypsána prémie dva miliony korun. Jenž tuhle částku ani jeden z nich nevidí. Vítězové tak letos prodělají.

„V případě současného doběhu se sčítá dotace pro prvního a druhého v pořadí a rozdělí se na půl. Dotace se nenavyšuje,“ vysvětlila mluvčí Dostihového spolku Kateřina Anna Nohavová. Pokud by oba vítězové brali plnou prémii dva miliony korun, znamenalo by to zvýšení pětimilionové dotace o 900 tisíc korun.

Celý článek přináší Deník.cz: Dva vítězové Velké pardubické? Prodělali půl milionu. Cílové foto neexistuje

TN.cz
Podobné články

Za Martinou Růžičkovou je velký lidský příběh. V malé stáji na Pohoří připravuje pět dostihových koní a jednoho nevypočitatelného ryzáka. Včera jí…

Sport

Historický pat ve Velké pardubické způsobila nefunkční cílová kamera, která neumožnila dostihové komisi rozřadit vítěze. „Rozhodovala podle jiných…