Východočeský servis + střípky ze zákulisí

3. 10. 2005 Vladimíra Cermanová Autor fotek: Vladimíra Cermanová

Velká cena Malé Deštné proběhla za účasti polských jezdců se 7 koňmi o prvním říjnovém víkendu, když sobota byla jako vymalovaná, ale v neděli všichni pochopili, proč je Deštné Deštným.

Každý den se jely stejné úlohy, dopoledne základní úloha pro nelicentované a mezinárodní DU 2003, odpoledne L1, L5 a S1. Účast polské ekipy dodala posledním letošním závodům punc výjimečnosti. Byli mezi nimi velmi zajímaví koně, v čele s úžasným šimlem Pokerem a famózní čtyřletou klisnou Palomou, oba v majetku manželů Pawlowicz. Sympatická rodina Pawlowicz dorazila již ve středu a tak jsme stihli dohodnuté krátké intenzivní soustředění před vlastními závody, letos již třetí.

Talentovaná Claudia Skrzyniarz má v treninku doma v Polsku Lacrimu po Riverman, klisnu z chovu a v majetku Kotyzových a pravidelně s ní startuje také zde na závodech i na KMK (letos šestá).

K malé Kamilce Kotyzové a Evičce Štěpanovské, které pravidelně úspěšně startují se svými poníky mezi velkými koňmi, se přidal i Ondřej Šrámek se snově bílým poníčkem Hermelínem (Primátor Litomyšl), v DU 2003 byl desátý ze čtrnácti.

Sára 10 Andrey Dohnalové (Kunčice) ovládá už i série 2/2, ale pravděpodobně ji ve vyšších soutěžích příští rok neuvidíme, protože klisna má v plánu mateřské povinnosti. (Andy už si své první odchovala).

Marcela Smejkalová (Smejkalova bouda) po více jak ročním hledání a vybírání zakoupila pěknou klisnu (Marion 5), nicméně se ukázalo, že bude muset začít s redrezurou a více pracovat i na sobě.

Imoty rodiny Káralových (JPS Vanice), ryzka s trakhenským a hann. původem, se již v červnu zamilovala do westfálského teplokrevníka Corlanduse (Step by step) a na těchto závodech s ním tvořila již od středy nerozlučný pár. Její pracovní energie si ovšem vyžádala vícefázový trénink, který se ale vyplatil a svých S-kových úloh se zhostila na jedničku.

Paní učitelka Sabina Horáčková nemá problém s respektem ani u žáků ani u koní, v neděli vyhrála se svým Choperem (Quinta Hvězda) a dobře předvedla i Lamberta 2 (Pastviny Cipra Pilníkov).

Rozhodčí pánové Jeřábek, Tvarůžek a Káva ohodnotili výkony od 43,2 do 70,8 %, ovšem nejvyšší ohodnocení od všech patří i kuchyni manželů Bělohlávkových s jejich vynikajícím gulášem, zrovna tak jako „výpočetnímu středisku“ – sekretáři VČ sekce p. ing. Zvěřinovi.

Poslední zazvonění pro nás znamenalo konec sezony, někdo se možná zúčastní ještě nějakého Huberta, ale už víme, že my v horách máme před sebou opět půl roku zimy a sněhu a jen doufáme, že nebude příliš krutá.

Výsledky sobota (jezdec, kůň, stáj):

DU 2003
1. Kotyzová K., Cipísek, JK Stáj Adam
2. Pawlowicz E., Paloma Picasso, KJ Ksiaz
3. Dohnalová A., Samet – Kačenka, JK Kunčice
4. Šmídová Z., Rosa 1, JK Jurášek
5. Štěpanovská E., Goldcliff, J. Štěpanovský

L 1
1. Skrzyniarz C., Lacrima, JK Adam Deštné
2. Kotyzová E. ing., Little Joe, JK Adam Deštné
3. Dohnalová A., Samet – Kačenka, JK Kunčice
4. Pinko T., Atlantyk, KJ Lukasyna
5. Cermanová V., Corlandus, JS Step by step

L 5
1. Pawlowicz E., Poker, KJ Ksiaz
2. Kotyzová E. ing., Little Joe, JK Adam Deštné
3. Kotyzová K., Cipísek, JK Adam Deštné
4. Skrzyniarz C., Lacrima, JK Adam Deštné
5. Dohnalová A., Sára 10, JK Kunčice

S 1
1. Káralová V., Imoty, JPS Vanice
2. Dohnalová A., Sára 10, JK Kunčice
3. vyloučena

Výsledky neděle (jezdec, kůň, stáj):

DU 2003
1. Brodziak M., Picador, Picador Wroclaw
2. Kosařová J., Akim 2, JK Bohuslavice n.M.
3. Pawlowicz E., Paloma Picasso, KJ Ksiaz
4. Dohnalová A., Samet-Kačenka, JK Kunčice
5. Štěpanovská E., Goldcliff, J.Štěpanovský,

L 1
1. Kotyzová E. ing., Little Joe, JK Adam Deštné
2. Dohnalová A., Samet – Kačenka, JK Kunčice
3. Skrzyniarz C., Lacrima, JK Adam Deštné
4. Pinko T., Atlantyk, Pikador Wroclaw
5. Kosařová J., Akim 2, JK Bohuslavice n.M.

L 5
l. Kotyzová E. ing., Little Joe, JK Adam Deštné
2. Pawlowicz E., Poker, KJ Ksiaz
3. Skrzyniarz C., Lacrima, JK Adam Deštné
4. Dohnalová A., Sára 10, JK Kunčice
5. Kotyzová K., Cipísek, JK Adam Deštné

S 1
1. Horáčková S., Choper, SS Quinta Hvězda
2. Káralová V., Imoty, JPS Vanice
3. Dohnalová A., Sára 10, JK Kunčice

Podobné články

Boje o hned několik drezurních evropských mistrovských titulů se budou odehrávat 25.–28. července v Opglabbeeku v Belgii.

Pravděpodobně každý z nás někdy listoval tituly jako „7 návyků skutečně efektivních lidí“, „7 návyků úspěšných teenagerů“ a tak dále. Nedávno mě…