FEI World Dressage Challenge 2008 v Hradištku

ČJF ve spolupráci s Jezdeckou školou EQUUS KINSKY pořádá 20.-21.9.2008 již potřetí mezinárodní drezurní závody, sloužící podpoře mladých drezurních jezdců. Tento projekt hledá možnosti jak celosvětově podpořit a rozšířit jezdecké umění i schopnosti. Umožňuje seznámit se s jezdeckou kulturou - je proto zaštítěn FEI a poté, co proběhnou  další národní kola naší skupiny 6 (Estonsko, Lotyšsko, Slovensko, Litva), jsou nejúspěšnější účastníci pozváni  na finále.

Chcete vidět pěkné drezurní výkony? Nenechte si tedy uniknout sobotní soutěžní klání a v neděli také  třešničku na dortu pro zájemce o drezuru – veřejný drezurní trénink, vedený specialisty FEI,  tzv. “drezurní kliniku”.

V letošním roce ředitelka závodů, MUDr. Helena Žižková, uvítá rozhodčí z Německa – Rolf Beutler-Bath - a z Polska – Malgorzata Hansen.

V sobotu 20.9.2008 začíná v 8.30 hod. soutěž č. 5 - Challenge soutěž Preliminary pro 12-15ti-leté jezdce a pak dle rozpisu další soutěže (FEI PRIX St.GEORGES, Challenge soutěž Advanced, Medium a Elementary a též soutěž družstev). Den by měla uzavřít diskuse s rozhodčími o výkonech a jejich hodnocení.

Nedělní “klinika” neboli tréninková lekce, přístupná pro dvanáct nejlépe hodnocených dvojic podle dosažených procent ve společném pořadí ze  soutěží  č.1- 4 a  pro čtyři  nejlépe  umístěné dvojice v soutěži dětí (č.5),  je rozdělena na dvě části. První začíná již od 9 hodin.

Věříme, že tato akce bude mít přínos jak pro účastníky či diváky z řad odborné veřejnosti, tak  i pro další “koňaře”.

Doporučujeme přibalit mezi cestovní propriety dobrou náladu a těšte se na pěkné výkony.

Podobné články

Boje o hned několik drezurních evropských mistrovských titulů se budou odehrávat 25.–28. července v Opglabbeeku v Belgii.

Pravděpodobně každý z nás někdy listoval tituly jako „7 návyků skutečně efektivních lidí“, „7 návyků úspěšných teenagerů“ a tak dále. Nedávno mě…