Drezurní Osnice

Chtěla bych se s vámi podělit o svou radost.. Při naší naprosté premiéře v drezúrní soutěži stupně 'L' 3.10. v Osnici jsme byli 15. ze 43 startujících.

Závody pořádala stáj Gruberovi a trošku nám všem zamotali hlavu, když naprosto neplánovaně uspořádali závody na dvou obdélnících (ještě v úterý jsem s paní Gruberovou mluvila po telefonu). To znamená, že soutěže 'Z' i 'L' začínaly současně.....

Sdělení, že soutěž začíná v půl desáté, mě v devět hodin zastihlo ve stáji, když jsem v relativní pohodě zaplétala Nearlymu hřívu. Jinak nebylo hotové nic.. Koník byl v tom stavu, jak ráno vstal, doprava objednaná na desátou. Nakonec to ale dobře dopadlo. Start jsme stihli, i když za cenu velkého a zbytečného stresu.

Atmosféra na závodech byla dosti chaotická, neboť prostor opracoviště nebyl nikterak ohraničený a vlivem souběhu obou soutěží se na jednom place motalo až čtyřicet koní. (do 'Z' jich bylo přihlášených čtyřicet, do 'L' původně padesát) Náš čtenář úlohy (Víťa Hrabal - tímto mu děkujeme za statečnost) nevěděl nic o změně termínu, a tak dorazil na místo dvě minuty před naším startem.

Nakonec jsme úlohu absolvovali celkem bez problému, jen druhá jednoduchá změna cvalu z kontracvalu nám nevyšla a cválali jsme po změně nohy opět kontra. Naštěstí jsem si toho všimla a snažila jsem se situaci zachránit novým nacváláním. To už se podařilo, takže jsme pokračovali dál. Snažila jsem se předvést co nejlepší střední klus, protože ten nám jde docela dobře a potom už zbývalo jen problematické zastavení a obrat kolem zádě, ten se nám opravdu moc nepovedl, ale v danou chvíli to bylo asi to nejlepší, čeho jsme byli oba schopní. :)

Při konečném pozdravu už jsme se na hlavního rozhodčího usmívala - byla jsem ráda za nás oba, že už to máme za sebou. Náš výsledek - 58,77 % stačil přesně na 15. místo.

Podobné články

Boje o hned několik drezurních evropských mistrovských titulů se budou odehrávat 25.–28. července v Opglabbeeku v Belgii.

Pravděpodobně každý z nás někdy listoval tituly jako „7 návyků skutečně efektivních lidí“, „7 návyků úspěšných teenagerů“ a tak dále. Nedávno mě…