Pozvánka na III. regionální výstavu haflingů

22. 4. 2008 Míla Rambousková Autor fotek: Rambousková Míla

V letošním roce se již potřetí uskuteční regionální výstava ve Vrchovanech u Doks (Česká Lípa), kterou pořádá 7. června JS Vrchovany – Obrok ve spolupráci se Stájí Beny (Zálezlice). Proti minulým ročníkům dochází k významné změně a výstava bude specializovaná pouze na koně plemene hafling, kterých byla i na uplynulých výstavách nejvyšší účast.

Výstava proběhne od 13. hodin a koně posoudí komise ve složení MVDr. Jaroslav Dražan a Ing. Veronika Kutilová v osmi výstavních třídách:

1. Hříbata (do půl roku věku pod matkou)
2. Mladí (1 a 2 letí)
3. Klisny (3 – 6 leté bez hříbat)
4. Klisny (3 – 6 leté s hříbaty)
5. Hřebci (3 – 6 letí)
6. Klisny (7 leté a starší)
7. Hřebci (7 letí a starší)
8. Valaši (všech věkových tříd)

Koně budou předváděni v kroku a klusu, první tři umístění v každé třídě obdrží kokardu a první umístěný navíc i pohár. První dva umístění koně následně postoupí do tří šampionátů rozdělených podle věku (netýká se třídy valachů), kde se utkají o tituly šampionů a vicešampionů a z nich bude na závěr dne vyhodnocen šampion a vicešampion celé výstavy.

Propozice a přihlášku ke stažení si můžete stáhnout zde pod článkem v přílohách , případně si o ně můžete napsat na adresu staj.beny@seznam.cz (což je zároveň adresa pro zaslání přihlášek). Informace můžete také získat na čísle 602 805 605 (sl. Rambousková).

Vyplněné přihlášky posílejte do 20. 5. 2008 !!

Doufáme, že i letošní ročník se opět setká s velkou odezvou z řad chovatelů haflinga a že se opět sejdeme v hojném počtu v překrásném vrchovanském areálu!
Podobné články

Když jsem byla malá, byla mým vzorem číslo jedna. Žena, které nechybí odvaha a která navzdory předsudkům jde za svým snem. Tomu pak neváhá hodně…

Chov koní Kinských přinesl pět vítězů Velké pardubické a mnoho věhlasných steeplerů. Tito jedineční koně tvoří nedílnou součást historie čs. chovu a…