Přijeďte do Černuce na hobby závody

13. 9. 2011 Veronika Hromadová Autor fotek: archiv autorky

Již tuto sobotu se ve sportovní stáji Černuc konají podzimní hobby parkury, jejichž program nabízí čtyři soutěže od mini jízdy zručnosti pro děti s vodiči po soutěž se stupňovanou obtížností do 90 cm se žolíkem.

Oblíbené hobby parkury se po půlroce opět vrací do SS Černuc (okres Kladno), kde se dvakrát do roka pravidelně scházejí především začínající jezdci sbírající zkušenosti, ale místo v programu je vyhrazeno i pro ty nejmenší, kteří za pomoci vodičů zápolí s úkoly jízdy zručnosti.

jízda zručnosti s vodičem„Jízda zručnosti pro nejmladší jezdce patří mezi největší atrakce našich hobbíků," říká Romana Vochozková z pořádající stáje.

„Na program jsme ji zařadili poprvé na jaře na základě podnětu od rodičů členů našeho jezdeckého oddílu, kteří ještě nejsou připravení absolvovat celý parkur. Tehdy startovalo pětadvacet dvojic a bylo úžasné sledovat, jak se děti už od tří let slavnostně oblékly a za pomoci rodičů bojovaly s překážkami. Jejich úkolem bylo projet určenou trasu, překonat skok a část soutěže absolvovaly i po svých. Tato soutěž také přilákala nejvíc diváků a nebylo výjimkou, že malé závodníky doprovázela celá rodina včetně prarodičů. Všechny zúčastněné jsme také odměnili a jejich výkony zdokumentoval náš fotograf."

V uplynulých letech v jednotlivých soutěžích startovalo kolem příjemných třiceti dvojic a jezdci měli možnost opracování na prostorném pískovém kolbišti, kde byl parkur postaven. V místě je zajištěn i catering a závodníci stejně jako jejich doprovod měli možnost posilnit se grilovaným masem, klobásami nebo točeným pivem.

Více informací, včetně jako kontaktů, kam posílat přihlášky, najdete na www.cernuc.estranky.cz.

Soutěže:

Soutěž č. 1: dvoufázové skákání 50/60 cm (opracování na kolbišti)
Hodnocení dle tabulky A, PJS čl.274.5.3

Soutěž č. 2: Mini parkur zručnosti pro děti s vodiči

Soutěž č. 3: dvoufázové skákání 70/80 cm (opracování na kolbišti)
Hodnocení dle tabulky A, PJS čl.274.5.3

Soutěž č. 4: Soutěž se stupňovanou obtížností do 90 cm se žolíkem.

Podobné články

Sbírka hipomobilií národního hřebčína se rozrostla o zcela jedinečný ucelený soubor vybavení pohřebního ústavu v Příboře.

Martinu Slukovou Niederlovou jste ve společnosti jejích shagya arabů už v rámci doprovodných programů různých akcí a výstav určitě viděli. Proč dala…