Pozvánky na víkend - ve znamení arabských koní a MČR

13. 7. 2009 Lucie Hladová

Víkend se lepí na paty a my jsme pro vás připravili tradičně další tipy. Navštívili jste již někdy veterinární seminář? Tento víkend se jeden v Želkovicích uskuteční. A co třeba vyrazit na jezdecký den? V Uherském Hradišti a nejen zde se konají hobby závody. Máte kam své dítě poslat na dětský tábor? V našem kalendáři akcí je široká nabídka koňských táborů ještě na zbytek prázdnin, vyberte si...

seminářVeterinární minimum s odbočením k fríským koním - poslední volná místa!

Nevěděli byste si rady, kdyby měl váš kůň koliku nebo si rozříznul nohu ve výběhu? Nevíte, co patří do stájové lékárničky? Nejste si jistí, jak správně očkovat? Chcete se dozvědět, na co se zaměřit před koupí koně? Pak byste měli vyrazit na celodenní teoreticko - praktický seminář známý jako Veterinární minimum, který se koná 18. července 2009 v Želkovicích.

Seminář je určen pro majitele všech plemen koní s důrazem na specifické zdravotní problémy fríských koní. Přednáší MVDr. Dominika Švehlová, frískou tématiku MVDr. Gabriela Jašurková Mikutová.

WWW stránky pořadatele: http://www.csfho.eu/

 

výstavaVIII. národní šampionát plnokrevných arabských koní

Tuto sobotu 18. července se uskuteční od 10 hod v Liberci, v areálu Jezdeckého klubu Junior v Pavlovicích VIII. národní šampionát plnokrevných arabských koní. Na programu je chovatelská přehlídka, skoková soutěž, drezurní ukázka a představení výcviku a lovu dravých ptáků. Chybět nebudou ani břišní tanečnice a další.

Podrobnosti o této akci najdete také v našem článku "Tento víkend ovládnou Liberec arabi".

 

vození dětí na koníchJezdecký den v Uherském Hradišti - aneb Hobby závody, kam se podíváš...

V sobotu 18. července se v Uherském Hradišti uskuteční jezdecký den. „Parkurové skákání pořádáme každoročně,vždy se sejde kolem 30tky koní a poníků ," sdělila nám organizátorka Soňa Seménková.

Zahájení je nachystáno na 10. hodinu a odstartuje se hobby parkurem pro pony, dále bude následovat hobby parkur stupně ZM a Z, po domluvě se startujícími možná také ZL. Zajištěn je mimo občerstvení i doprovodný program za účasti sboru Svatý Pluk. Chybět tak nebude ani jízda na koni a ponících pro diváky. Vstupné se nevybírá.

Další hobby závody se konají v Hoslovicích, Hostouni, Černuci a ve Lhotě u Dolních Břežan

Stanislav HošákMistrovské výkony v Ptýrově

Vrchol parkurové sezony pro seniory, ženy a mladé jezdce se uskuteční již tento víkend 17. až 19. července. Přihlášeno je 143 koní a 93 jezdců. K vidění budou parkury na stupni S** a ST**, sejde se zde česká jezdecká špička. Vstupné se vybírá pouze v sobotu a neděli, vyjde na 80 korun.

Podrobnější informace, jako seznam přihlášených, program a další naleznete v článku "Jak bude probíhat MČR Ptýrov 2009".

Equichannel, jakožto mediální partner letošního MČR, vás bude o veškerém dění aktuálně on-line informovat.

WWW stránky MČR: http://www.mcr-ptyrov.cz/

Další zajímavé akce (nejen) na tento víkend naleznete v našem Kalendáři akcí.

Už jste si určitě zvykli, že vám každý týden zpracováváme pozvánky na víkend, které nás zaujaly. Na zařazení není žádný nárok a opravdu jde o věci, které nám přijdou něčím vyjímečné nebo ne zas tak časté. Jak tedy se dostat do pozvánek na víkend? Zadejte svou akci do našeho Kalendáře (odkaz vpravo), dejte k ní co nejvíce informací a nebojte se nám k ní případně doposlat i podrobnější zprávu mailem (info@equichannel.cz). Děkujeme.

Podobné články

Slovenská vytrvalostní jezdkyně Dominika Malíková Kleinová suverénně zvítězila v žebříčku FEI pro rok 2023. Jaká byla její cesta na vytrvalostní…

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…