Pozvánky na víkend - plný velkých akcí

22. 6. 2010 Lucie Hladová Autor fotek: L. Hladová, K. Návojová, archiv EQCH

Blížící se víkend je doslova nabitý velkými akcemi, a to po celé republice. Opava nabízí další kolo Českého skokového poháru, Zduchovice mezinárodní skokové závody, jižní Čechy zas rodeo. V Kladrubech nad Labem se uskuteční tradiční Jezdecký den. Už víte, kam vyrazit tento víkend? Rozhodování bude jistě těžké…

Jezdecký den v Kladrubech

Jezdecký den v NHV sobotu 26. června se v Národním hřebně Kladruby nad Labem uskuteční tradiční Jezdecký den.

Dopoledne bude věnováno chovatelským ukázkám, odpoledne se můžete těšit na jezdeckou a vozatajskou show.

V 10 hodin dojde k předvedení plemenných starokladrubských hřebců a klisen s hříbaty i bez hříbat, dále také k předvedení klisen plemene český teplokrevník. Ve 13 hodin se bude pokračovat na závodišti hlavním programem. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční čísla a vystoupení starokladrubských běloušů a vraníků, jako jsou například ukázky spřežení, barokní ježdění, uherská pošta, jezdecká čtverylka či stádo klisen ve volnosti. Ve spolupráci se Střední školou chovu koní a jezdectví v Kladrubech nad Labem se předvedou žáci školy např. ve vystoupení zvaném Pushball.

Pozvánku na účast v programu přijali také zástupci jízdní policie Pardubice a policie Praha. Vstupné vyjde dospělé na 150 korun, studenty, důchodce a děti na polovic, děti do šesti let mají vstupné zdarma. Více informací jsme vám přinesli v článku Jezdecký den v Kladrubech se blíží.

WWW: www.nhkladruby.cz

Filip Doležal a KenwoodCSI P-CH-J-YR-U25 Saint Norbert Zduchovice

Již tento pátek 25. června odstartují mezinárodní jezdecké závody pro pony, děti, juniory, mladé jezdce a jezdce do 25 let a potrvají do neděle 27. června.

Přihlášky do závodů zaslali jezdci z Německa, Rakouska, Švédska, Maďarska a Polska. Zajímavá konkurence bude oproti loňskému CSI v pony soutěžích a pro mnoho jezdců to jsou zajisté přípravné závody na mistrovství Evropy nebo na MČR dětí a juniorů a MČR pony, které taktéž proběhnou ve Zduchovicích již vsrpnu.

WWW: www.kone-zduchovice.cz

barrel race (Foto Roman Baudis)Rodeo - I. divize v Hoslovicích na ranči U starýho kance

Na ranči U starýho kance v Hoslovicích se v sobotu 26. června uskuteční rodeo - 1. divize.

Pro seniory jsou přichystány soutěže barrel race, cattle penning, steer wrestling, calf roping a ranch roping a pro juniory barrel race, pole bending a team penning, cattle branding. Počet jezdců není omezen a uzávěrka přihlášek je dnes 23. 6.

Prezentace jezdců bude probíhat od 8 do 9 hodin a první soutěž začne v 10:30. Dle usnesení Rady RC je celková dotace závodů 32 000,- + All Around Champion 10 000,- prémie. Občerstvení bude zajištěno.

Přihlášku a propozice rodea najdete přiložené pod článkem.

WWW: www.danek-group.cz

V. kolo ČSP 2010 - Opava Kateřinky

Ludvík JandourekJiž tento víkend se uskuteční 5. kolo Českého skokového poháru Falton Velká cena Opavy. Na start je přihlášeno zhruba 130 dvojic z ČR a 15 dvojic z Polska. Celkem bude rozděleno mezi nejlepší 213 000 Kč.

Páteční soutěže budou zahájeny v 10 hodin a jednat se bude o dvoufázová skákání na výškách nejprve 115/120 cm a následně 125/130 cm a 135/140 cm.

Jako večerní program pořadatel připravil premiérový turnaj v paintballu mezi týmy Čech, Moravy a Polska. Věřme, že střílet se bude opravdu pouze kuličkami s vodou omývatelnou barvou a v sobotu budou moct závody bez problému pokračovat.

Sobotní začátek je plánován opět na desátou hodinu a budou probíhat soutěže stupně L, S a ST. Všechny budou hodnoceny podle PJS čl. 238.2.2. na rozeskakování. Rozeskakování parkuru stupně S bude hodnoceno dle tab. C, takže jezdci, kteří budou chtít zvítězit, budou muset opravdu riskovat.

O večerní program se postará zkušený a ověřený DJ Rodrigo (L. Jandourek) v restauraci U Jezera. A plavky s sebou!

V neděli se začíná již v 9:30 soutěží st. L s finálem pro 8 dvojic. Následovat bude skok S a samotná Falton VC Opavy je plánována na cca 15. hodinu. Na startu se objeví 8 jezdců z první desítky aktuálního žebříčku ČSP a v druhém kole budou překážky dosahovat 150 cm, takže se dá očekávat pěkný sportovní zážitek.

V přestávce je připraveno vystoupení Hulanů v rytířském brnění a spřežení poníků, které pak bude k dispozici pro vození dětí.

WWW: www.ceskyskokovypohar.cz

Johana MoutelíkováLukostřelecký happening Všetický Naadam 2010

Poněkud tradičně netradiční akce se uskuteční 25. až 27. června ve Všeticích na Benešovsku. Přijeďte si "zazávodit" v Horseback archery. Soutěž pro vás připraví Kamberští rytíři, Black Riders Ranch a Pražské větve IQ 60. Koně budou k zapůjčení na místě, po dohodě možno přivézt i svoje.

V ČR je to historicky první možnost pro všechny, kdo se o tento sport zajímají. Soutěžit se bude v kategoriích tradiční luk a sportovní luk.

Startovné vyjde na 400 korun a pro jízdní lukostřelbu vyjde na 600 korun.

V pátek proběhne registrace a večírek. Sobota bude patřit pěší tradiční lukostřelbě a chybět nebude ani druhý večírek. Na neděli připadne jízdní lukostřelba, zábavná lukostřelba pro bigoše a samozřejmě večírek. Program se může změnit v závislosti na době ukončení sobotní soutěže.

Oproti loňskému roku bude méně disciplín i soutěžících. Proto je soutěž pouze pro zvané s vyloučením veřejnosti. Veškeré další osoby musí být schváleny pořadateli. Další informace včetně seznamu přihlášených najdete na stránkách pořadatele a v propozicích.

WWW: www.kamberk.eu
Propozice: www.kamberk.eu/cs/naadam-2010/propozice

Tipů kam vyrazit nejen na tento víkend najdete v našem kalendáři mnoho...

 

Jak svou akci dostat do pozvánek na víkend?

Stejně jako v loňském roce, tak i nyní Vám každý týden zpracováváme pozvánky na víkend, které nás zaujaly. Na zařazení není žádný nárok a opravdu jde o věci, které nám přijdou něčím vyjímečné nebo ne zas tak časté.

Základem je zadat svou akci do našeho Kalendáře (po přihlášení viz sekce návod), dejte k ní co nejvíce informací a nebojte se nám k ní případně doposlat i podrobnější zprávu mailem (info@equichannel.cz). Děkujeme.

Podobné články

Sbírka hipomobilií národního hřebčína se rozrostla o zcela jedinečný ucelený soubor vybavení pohřebního ústavu v Příboře.

Martinu Slukovou Niederlovou jste ve společnosti jejích shagya arabů už v rámci doprovodných programů různých akcí a výstav určitě viděli. Proč dala…