Pozvánky na víkend - plný historie i sportu

1. 6. 2010 Lucie Hladová Autor fotek: Lucie Hladová, archivy pořadatelů

Víkend se lepí na paty stejně jako léto, které sice neslibuje nejlepší počasí, ale přesto pořadatelé nabízí spoustu zajímavých akcí. Tento víkend můžete navštívit například tradiční a nejen dětmi velmi oblíbený Královský průvod na Karlštejn či sportovní událost CSI*, závody které byly přesunuty do Ptýrova. V nabídce jsou však i drezurní či westernové JUJU závody...

Královský průvod na Karlštejn

Královský průvod na KarlštejnUplynul rok a opět je tu tradiční cesta s korunovačními klenoty na Karlštejn a skupinou Caballos. Ve dnech 5. - 6. června se opět vydá Královský průvod z Prahy na Karlštejn. Vyrazit společně s císařem, jeho manželkou Eliškou Pomořanskou a desítkami jezdců na koních i dvořanů v povozech můžete i vy. Nebo si třeba udělejte výlet na některou zastávku průvodu, kde pro vás místní připravují zábavný program.

Průvod vyráží z Pražského hradu v sobotu v 9:30, o půl hodiny později bude na Kampě, ve 14:30 v Radotíně u školy, v 16 hodin v Černošicích a v 18:30 v Dobřichovicích u zámku. Odtud bude průvod v neděli v 10 hodin pokračovat do Řevnice, kde bude v 11:45. V 16:15 dorazí k lípě na Karlštejn a pak do hodiny na samotný hrad, kde bude průvod zakončen.

Program probíhá v místech zastávek průvodu i před příchodem císaře a často trvá dlouho po jeho odchodu. Hudební koncerty, historická podíváná, tanec, divadlo a pravé středověké i současné občerstvení. Kromě uvedených akcí vstupné všude zdarma.

WWW: http://www.kralovskypruvod.eu/#h1

Jaká byla cesta v loňském roce si můžete připomenout v reportáži Královsky po kopytě na Karlštejn.

JUJU Jilmoví 2010

JUJU Jilmoví 2010Ranč kamenný dvůr pořádá v sobotu 5. června westernové JUJU závody pro začínající jezdce a koně. Na venkovní pískové jízdárně bude probíhat od 9:30 do 12.00 hod Showmanship at Halter (předvedení koně na ohlávce) - i pro koně mladší 3 let, trpasličí Showmanship at Halter - pro děti od 3 let, Western Horsemanship (předvedení koně v úloze - krok, klus, obraty), v čase 13:00 - 18:00 hodin pak trpasličí Trail - pro děti od 3 let s vodičem i bez, trail (jízda přes westernové překážky), trail ze země na ohlávce, Western Pleasure (předvedení chodů koně ve skupině - krok, klus), Barrel Race (rychlostní závod okolo tří barelů.

Občerstvení bude zajištěno a vstupné pro diváky je dobrovolné. Změny v programu jsou vyhrazeny.

WWW: http://www.ranckamennydvur.tym.cz

drezuraDrezurně laděná Lomnice nad Popelkou

Drezurní závody se uskuteční v Lomnici nad Popelkou v sobotu 5. června. Pořadatel JK MIRA Hnanice vypsal celkem tři drezurní soutěže:

  • Drezurní úloha Z2/2000 pro jezdce a koně bez omezení
  • Drezurní úloha Z3/2000 pro jezdce a koně bez omezení
  • Drezurní úloha L8/2004 pro jezdce a koně bez omezení

Startovné vyjde na 300 korun a nejlepší budou obohaceni věcnými ceny a floty. Začátek soutěží je ve 13hodin. Občerstvení bude zajištěno

WWW: www.jk-hnanice.estranky.cz

PtýrovCSI* Hradec Králové 2010 na Ptýrově

Mezinárodní jezdecké závody CSI* se uskuteční 4. - 6. června v Ptýrově, kam byly z technických důvodů přeloženy - z důvodu příliš podmáčeného kolbiště v Hradci Králové. Dohodli se tak pořadatelé s majitelem areálu Ing. Vladimírem Bednářem.

Na stejný termín však bylo plánováno v Ptýrově oblastní mistrovství, které bude nakonec přeloženo pravděpodobně na počátek srpna.

Tento víkend se tak pojedou soutěže stupně L* až T**. Zatím je na CSI* Hradec Králové přihlášeno cca 160 koní, a to nejen z ČR, ale také z Polska a Německa.

WWW: http://www.tarpan.cz/csi_tarpan2010.html

Den koní na farmě v Lipině

Stáj Lipina pořádá v neděli 6. června tradiční Den koní na farmě v Lipině, a to od 14 hodin. Přichystána je velká soutěž pro děti pod názvem „Koně - naši kamarádi" o týdenní prázdninový pobyt u koní, ale také ukázka výcviku, jízda na koních, soutěže a hry. Chybět nebude ani občerstvení.

Akce se koná za každého počasí a vstupné vyjde dospělé na 40 korun a děti na 20 korun.

WWW: www.lipina.cz

Skokové jezdecké závody Třeština Háj 2010 ZM - S **

JO DubickoV areálu JO Třeština Háj se o tomto víkendu 5. až 6. červma uskuteční skokové jezdecké závody. Vypsáno je celkem deset soutěží, z toho šest na sobotu:

  • Skoková soutěž ZLP pony handicap
  • Skoková soutěž LP pony handicap
  • Skoková soutěž SP pony handicap
  • Dvoufázové skákání 90/100 cm
  • Dvoufázové skákání 100/110 cm
  • Skoková soutěž stupně L**

a na neděli:

  • Dvoufázové skákání 100/110 cm
  • Skoková soutěž stupně ZL
  • Skoková soutěž stupně L**
  • Skoková soutěž stupně S**

Předpokládaná prezentace jezdců do 8 hodin v sobotu a do 9.00 hodin v neděli. Soutěž č. 1 bude zahájena v 9.00 hodin, soutěž č. 7 bude zahájena v 9.30 hodin, ostatní vždy následně. Prezentace i na tel: 724 445 888.

WWW: http://www.konehaj.rps.cz/

Tipů kam vyrazit nejen na tento víkend najdete v našem kalendáři mnoho...

Jak svou akci dostat do pozvánek na víkend?

Stejně jako v loňském roce, tak i nyní Vám každý týden zpracováváme pozvánky na víkend, které nás zaujaly. Nazařazení není žádný nárok a opravdu jde o věci, které nám přijdou něčím vyjímečné nebo ne zas tak časté.

Základem je zadat svou akci do našeho Kalendáře (po přihlášení viz sekce návod), dejte k ní co nejvíce informací a nebojte se nám k ní případně doposlat i podrobnější zprávu mailem (info@equichannel.cz). Děkujeme.

Podobné články

Sbírka hipomobilií národního hřebčína se rozrostla o zcela jedinečný ucelený soubor vybavení pohřebního ústavu v Příboře.

Martinu Slukovou Niederlovou jste ve společnosti jejích shagya arabů už v rámci doprovodných programů různých akcí a výstav určitě viděli. Proč dala…