Kuře nezvládlo fjorda aneb velikonoční jízda ve Věřicích

19. 4. 2009 Jana Bambasová Autor fotek: archiv autorky

Jak jste prožili letošní Velikonoce? S pomlázkou v ruce nebo - jako jezdci z Jezdecké stáje Věřice - na koni? Je dobře, že veselá nálada a nevšední nápady ještě úplně nevymizely...

Letos jsme se rozhodli pro pobavení diváků uskutečnit velikonoční jízdu v maskách. Na koních do okolních vesnic vyjely nejen velikonoční masky kohout, kuře a zajíc, ale i červená Karkulka, miminko, Pipi Dlouhá punčocha a pestrobarevný žokej na naprosto nedostihovém koni.



Vybaveni pomlázkami jsme vyjeli krátce po třinácté hodině a naši jízdu začali na návsi ve Věřicích za pobaveného povzbuzování především místních obyvatel. Poté jsme pokračovali po plánované trase do obce Okrouhlice.



Trvanlivost masek prověřil první klus i cval. Červená Karkulka přišla o svůj šáteček a tak v jízdě pokračovala s odhalenou přilbou.



Při prvním cvalu se projevil temperament koní, kuře nezvládlo svého fjordského oře a spadlo. Koně se podařilo chytit, uválené kuře opět nasedlo a pokračovali jsme v jízdě. Další jízda se již obešla bez
karambolů, kromě toho, že zajíc ztratil svoje uši a dál pokračoval jako bezuchý.



V průběhu jízdy došlo ještě k další citelné ztrátě. Karkulce z minikošíčku někde po cestě vypadlo plastové minivíno. Co asi dá babičce?



K všeobecnému pobavení dětí i dospělých jsme projeli celou trasu obcemi Věřice, Okrouhlice, Petroupim, Osada Sioux, Dlouhé pole, osada Pilátka, Boušice, Struhařov, Jezero a jízdu jsme zakončili po šestnácté hodině opět ve Věřicích.



Náš obdiv patří především kuřeti, které po pádu absolvovalo celou jízdu a večer po vyšetření lékařem se zjistilo poranění ramene vážnějšího rázu.

 

Podobné články

Sbírka hipomobilií národního hřebčína se rozrostla o zcela jedinečný ucelený soubor vybavení pohřebního ústavu v Příboře.

Martinu Slukovou Niederlovou jste ve společnosti jejích shagya arabů už v rámci doprovodných programů různých akcí a výstav určitě viděli. Proč dala…