Koně na Žofíně slavili úspěch

5. 3. 2005 Josef Malinovský Autor fotek: Josef Malinovský

Ve veřejné anketě s přehledem zvítězili koně nad jezdci...

Zcela zaplněný palác Žofín byl v pátek večer svědkem galavečeru jezdeckého sportu „Koně na Žofíně“, na kterém se předávaly ceny Jezdcům a Koním roku 2004 v disciplínách skoky a drezura. Poprvé v historii o těchto titulech rozhodovala široká jezdecká veřejnost prostřednictvím ankety hlavního pořadatele, časopisu Jezdectví. Hlasovala pro nominované jezdce a koně vybrané drezurní a skokovou komisí České jezdecké federace. Hlasování formou SMS se zúčastnilo 1857 čtenářů, kteří zaslali celkem 3456 krátkých textových zpráv.

Horkým favoritem na titul „Absolutní vítěz“ byl jezdec Aleš Opatrný. Oproti očekávání však nakonec jezdce doslova převálcovali koně, kteří dostali od čtenářů nejvíce hlasů. Drezurní kůň Blacoro-K získal jako jediný přes tisíc hlasů (1057) a stal se tak nejen Koněm roku 2004, ale navíc Absolutním vítězem. Druhá skončila klisna Crazy Love (Kůň roku 2004 ve skocích) s 998 hlasy a až jako třetí se umístil její jezdec Aleš Opatrný. Na jeho konto dorazilo 978 „esemesek“. S přehledem mu však stačily na obhajobu titulu Jezdec roku 2004 ve skocích. V drezurní disciplíně si toto prestižní ocenění odnesla jezdkyně Štěpánka Koblížková. Ta je současně majitelkou oceněného Blacora-K.

Část předávacího ceremoniálu se přes mrazivé počasí konala před palácem Žofín, jelikož si sem přijeli osobně převzít ceny nejúspěšnější koně. Blacora-K však zastupoval jeho stájový kolega, jelikož je tento šampión v současné době na zimní přípravě v Německu.

Na slavnostním galavečeru byly přítomny i známé osobnosti jako např. Václav Vydra, Světlana Nálepková, Osmany Laffita, Face 2005 Tereza Vondrková, Jan Vávra a další. Původně ohlášený Bolek Polívka se pro nemoc nemohl dostavit.

Podobné články

Sbírka hipomobilií národního hřebčína se rozrostla o zcela jedinečný ucelený soubor vybavení pohřebního ústavu v Příboře.

Martinu Slukovou Niederlovou jste ve společnosti jejích shagya arabů už v rámci doprovodných programů různých akcí a výstav určitě viděli. Proč dala…