Dražba plnokrevných koní 2010 - možnost i pro vás!

4. 8. 2010 Tomáš Janda

Pokud plánujete účast na letošní Středoevropské dražbě anglického plnokrevníka, kterou pořádá Dostihový spolek Pardubice a agentura Janda Bloodstock, je nejvyšší čas začít promýšlet detaily. První hlavní termín uzávěrky se totiž blíží. Letos byl stanoven na 20. srpen, což je o něco dříve než loni, ale věříme, že by to neměl být pro prodávající problém. /více../

Dražba 2010: Uzávěrka přihlášek už za měsíc!

K dřívějšímu termínu jsme přistoupili s ohledem na komfort pro kupující. Umožní nám totiž zkompletovat katalog mnohem dříve a efektivněji nabízet vaše koně i zahraničním zájemcům. V elektronické podobě by měl být katalog na webu již zhruba týden po této uzávěrce, tedy koncem srpna.

Důležitou novinkou pro letošní ročník je druhý termín přihlášek 17.9. 2010, který bychom mohli dostihovou terminologií nazvat jako termín dodatečných přihlášek. Měl by sloužit především pro koně v tréninku, ale je samozřejmě otevřen pro všechny koně. Po tomto termínu bude k dispozici tištěný katalog.

Účast bude opět mezinárodní

dražbaAčkoli samotná dražba se uskuteční až v pátek 8. října, už nyní běží naplno organizační práce a propagace celého dostihového a dražebního festivalu v Pardubicích na mezinárodní úrovni. Zvláštní energii letos pořadatelé investují do přilákání většího počtu kupců do Pardubic.

Ačkoli všechno vyvrcholí až v posledních týdnech před dražbou, už nyní lze říci, že se můžeme těšit na ještě širší mezinárodní účast kupců než loni. Osloveny budou samozřejmě také přední české stáje a díky spolupráci s různými koňskými médii také četní příznivci jezdeckého sportu, pro které bude i na letošní dražbě k dispozici řada zajímavých koní za velmi rozumné ceny.

Přihlašovací poplatky jsou následující:

I. termín:
Za prvního přihlášeného koně od stejného majitele
2000 CZK + DPH
Za druhého až čtvrtého přihlášeného koně od stejného majitele
1500 CZK + DPH
Za pátého a další přihlášené koně od stejného majitele
1000 CZK + DPH

II.termín:
2800 kč + DPH za přihlášeného koně

Poplatky v prvním termínu zůstaly na stejné úrovni jako loni a z pohledu prodejců se jeví jako výhodnější. Pro druhý termín jsou náklady mírně vyšší a bez slev za další koně, ale tento termín je skutečně míněn jen jako „dohláška" a pro rozhodování „last minute".

Pod článkem si také můžete stáhnout celé Dražební noviny č. 1. a 2., které vycházejí v češtině a částečně angličtině, najdete tam i přihlášku koně na dražbu.

Podobné články

Sbírka hipomobilií národního hřebčína se rozrostla o zcela jedinečný ucelený soubor vybavení pohřebního ústavu v Příboře.

Martinu Slukovou Niederlovou jste ve společnosti jejích shagya arabů už v rámci doprovodných programů různých akcí a výstav určitě viděli. Proč dala…