Der Hannoveraner 8/2010: Sport hlavním tématem

31. 7. 2010 Veronika Jiroutová

Sportovní kalendář je plný, jedna Velká cena střídá druhou, každý víkend je na programu hned několik velkých akcí. Parkury, drezúra, všestrannost. Hannoveráni bodují na všech frontách.

titulka 8/2010V článku Rolfa Hillmana se tentokrát podíváme podrobněji na soutěže všestrannosti. A pro důvod nemusíme chodit dalako - byl jím úspěch hannoveránů v Luhmühlenu. Soutěži se čtyřmi hvězdami kralovali FRH Butts Abraxxas v sedle s Ingrid Klimke a FRH Fantasia s Andreasem Dibowskim, když dojeli mezi třemi nejlepšími. Luhmühlen patří, vedle klasických závodů v Badmintonu a Burghley (Anglie), stejně jako Pau (Francie) a Lexingtonu/Kentucky (USA), do takzvané "Velké Pětky" všestrannnosti.

Britta Züngel zpracovala portrét hřebce Brentano II., o jehož úmrtí se psalo již v minulém čísle. Odchod tak významného plemeníka, jakým Brentano byl, zaslouží jistě pozornost čtenářů. "Byl to náš parťák Brentano. Nikdy nemocný, vždy spokojený, ať už pod sedlem nebo ve voze. Gentleman skrz na skrz," tolik prozradil o tomto tmavém ryzákovi, předváděném až na úrovni Grand Prix, Ulrich Segers z připouštěcí stanice Artland, kde Brentano II. dlouho působil.

Vrcholem sezóny v Německu bude pro mnohé "bundesšampionát". Většina koní je již kvalifikovaných, a tak se objevují první seznamy koní mířících začátkem září do Warendorfu. Všichni si jistě vzpomínají na loňský úspěch hřebce Quida (v sedle s Johannesem Ehningem), patřícímu české stáji Mustang. Čeští majitelé mají i letos své želízko v ohni, přesněji řečeno dvě želízka. Dne 23. 6. 2010 se v Balve kvalifikovali hřebci Lamberk a Commodor. Oba hřebce bude sedlat opět Johannes Ehning. Quid na bundesšampionát nemíří, po loňském úspěchu je o něho velký zájem z řad chovatelů, a tak si plní své povinnosti plemeníka ve státním hřebčinci Celle.

Časopis Der Hannoveraner je chovatelský měsíčník určený nejen členům Hannoverského svazu. Objednat si jej můžete na adrese www.hannoveraner.com, a to buď v německém jazyce nebo ve zkrácené verzi v angličtině.

Podobné články

Všechno jednou končí... Tak bychom mohli uvést upoutávku na poslední vycházející číslo časopisu V sedle. Editorial a článek o sarkoidech si přečtěte…

Celá staletí si vědci lámou hlavu nad orientačním smyslem koní. Někteří koně najdou i v cizím prostředí vždy cestu domů, jiní zabloudí i za vlastním…