Westernové závody v Horním Bousově

28. 9. 2010 Dušan Kratochvíl Autor fotek: petr novotný

V sobotu 14. 08. 2010 sekce Český ráj uspořádala na jízdárně statku Na Tvrzi v Horním Bousově westernové závody „C“ + JUJU., Zveme vás k jejich malé rekapitulaci.

36 soutěžních dvojic se prezentovalo 93 starty v 7 soutěžích typu „C“ a 4 soutěžích JUJU (pro jezdce, kteří nemusí být držiteli licence WRC ČR).

Věcnými cenami závody podpořil obchod s jezdeckými potřebami A&LEXXRIDE, společnost Dibaq a. s., pivovar Rohozec a několik prodejců z okolí místa pořádání.

trail

Soutěžící zažili na závodech rozmary počasí, kdy dopolední program byl doprovázen deštěm, ale po obědě se počasí umoudřilo a na soutěžící dopadaly sluneční paprsky. Všichni jezdci se prezentovali slušnými výkony, kdy celkově nejlepší startovní dvojicí byla Kateřina Rybová s hřebcem Alexis Stinger, která vyhrála čtyři soutěže a dosáhla na titul all around champion závodů, za což jí kromě věcných cen za jednotlivá vítězství náležela i cena hlavní, a to westernové sedlo od firmy A&LEXXRIDE.

barely

Vítězové jednotlivých soutěží:

SHOWMANSHIP AT HALTER - Barbora Homolková – Indy Twenteena; Hofi Team Židovice

WESTERN PLEASURE - Kateřina Rybová – Alexis Stinger; sekce Pardubice

TRAIL - Kateřina Rybová – Alexis Stinger; sekce Pardubice

WESTERN HORSEMANSHIP - Kateřina Rybová – Alexis Stinger; sekce Pardubice

REINING - Kateřina Rybová – Alexis Stinger; sekce Pardubice

POLE BENDING - Monika Kučerová – Celebrit; sekce Český ráj

BARREL RACE - Tereza Třeštíková - Chicko Blue Sky; samostatný člen WRC ČR

Výsledkové listiny jednotlivých závodů "C" i JUJU najdete přáiložené pod článkem.

Podobné články

Před nedávnem jsme se seznámili s historií rodea od prvopočátků v 19. století a také se vznikem a rozvojem jednotlivých disciplín. Dnes navážeme…

Nezasvěcení mívají pod pojmem rodeo zafixované pouze představy vyhazujících býků nebo koní pod hrdiny Divokého západu. Rodeo má však mnohem pestřejší…