Otevřený dopis: CZQHA slavnostní večeře

Vážení, dostala se mi do rukou pozvánka na takzvanou SLAVNOSTNÍ VEČEŘI, pořádanou 11. června v 17. hodin Czech Quarter Horse Asociací a ta mě jako člena této organizace natolik pobouřila, že se nerozpakuji projevit svůj názor.

Pozvánka se soustřeďuje na "významné OSOBNOSTI v chovu koní a jezdectví", přesněji zní text takto:

Velmi rádi se při této příležitosti setkáme jak s vámi, zástupci významných českých organizací zaměřených na chov koní a jezdectví, tak s představiteli Quarter Horse asociací našich sousedských zemí. (...) Ubytování bude pro Vás zajištěno v blízkém hotelu. Prosíme o laskavé potvrzení Vaší účasti do 25. května 2004, na základě něhož Vám bude zaslána volná vstupenka na 3. CZQHA Show, poukázka na večeři a poukázka na ubytování.

Pisatel pravděpodobně myslel westernové sporty a do pozvání k žranici zahrnuje vyhublé prezidenty obdobných organizací, kteří se též po dobré večeři potřebují zadarmo vyspat v pěkném hotelu a samozřejmě na náš účet.

Celá ta sranda má však háček, řekl bych až velký hák: kdo to bude platit?

Po konzultaci s p. Zezulkou (který je členem prezídia) jsem zjistil, že to suverénně zaplácnou z peněz poslaných z Ameriky (AQHA) na uspořádání show a zřejmě též z peněz vybraných od stáda nás, členských příspěvkářů.

Fakt je ten, že AQHA vyžaduje podrobné vyúčtování na každou položku, vynaloženou na uspořádání celé akce. Jsem nesmírně zvědav, jak CZQHA bude zdůvodňovat náklady na slavnostní žranici pro vyvolené, ale pravděpodobně to pro prezídium není vůbec podstatné, protože pan Zezulka prohlásil, že si mohou dělat co chtějí. Zřejmě si nepochopitelně plete svoji firmu s veřejnou neziskovou organizací.

Je nabíledni, abyste se jako prezídium omluvili celé členské základně za tento výstřel.
Petr Stiborský

Podobné články

Před nedávnem jsme se seznámili s historií rodea od prvopočátků v 19. století a také se vznikem a rozvojem jednotlivých disciplín. Dnes navážeme…

Nezasvěcení mívají pod pojmem rodeo zafixované pouze představy vyhazujících býků nebo koní pod hrdiny Divokého západu. Rodeo má však mnohem pestřejší…