Dvacetileté výročí WRC s nezapomenutelnou atmosférou

7. 12. 2009 Michaela Zachová Autor fotek: Jiří Zach

Návštěvníci klubového galavečera, který se konal v sobotu 28.11. v Horce nad Moravou, mi jistě dají za pravdu, že tak vydařená akce se již dlouho nekonala. Dekorum celé oslavě dala nejen krásně vyzdobená místnost restaurace Autodemont a stylová hudba, ale zejména milá skladba hostů a perfektně připravený program.

Na 220 účastníků zblízka i daleka se celý večer bavilo v česko-slovenském duchu, protože hosty byli také zástupci Slovenska, v čele se Štefanem Pačesem. Mezi nimi byli i vzácní hosté, zakládající členové tehdejšího Western Riding Clubu Československa: Šaňo Muzslai, MUDr. Karol Hollý či Ing. Viliam Dudáš. Českou stranu zakládajících členů a funkcionářů zastupovali takové osobnosti, jako 1. Prezident WRC Vratislav Gloziga, dlouholetá hospodářka Libuše Půlpánová, manželé Tomčíkovi či jeden z prvních pořadatelů Josef Janků. Bohužel z důvodu nemoci nemohl přijet jeden z prvních prezidentů, pan Jiří Šich, kterému tímto alespoň tlumočíme přání brzkého uzdravení a pozdravy ode všech!

WRC ČR 2009

Nádherně vyřezávané rámy s pamětními listy, zvláštní poděkování za přínos rozvoji westernového sportu a originální suvenýry, to vše přejímali z rukou prezidenta WRC pana Sedláčka zakládající členové klubu, bývalí i stávající členové vedení, ale i aktivní pořadatelé závodů. Své ocenění si odnesly i dvě nejoblíbenější rozhodčí -- Mgr. Jana Bílková a MVDr. Veronika Živnová. Diplomy a krásné stříbrné přezky si poté převzali naši úspěšní šampioni, nejlepší jezdci sportovních sezon 2008 a 2009. Objevem roku se stala juniorka Brenda Lesniczaková. Zvláštní cenu za rozvoj westernového sportu získal mj. i Josef Krajča, náš rychlostní jezdec, který pod hlavičkou WRC závodí už dvě desítky let.

Historii celého dvacetiletého období přiblížila výstava přímo v sále - historické snímky, první dokumenty a překlady pravidel, ale také fotografie řady jezdců a koní, kteří prošli klubem a dnes už třeba působí v zahraničí. Nezapomnělo se také na ty členy, kteří již mezi námi nejsou. Minutou ticha hosté uctili památku několika zesnulých kamarádů. Cenu In memoriam pro Tomáše Lesniczaka a Stanislava Cejpa převzaly jejich dcery, a to zcela právem. Brenda Lesniczaková i Veronika Cejpová jsou úspěšné jezdkyně a několikanásobné mistryně republiky, které pokračují v rodinné tradici.

Sladkou tečkou za oficiálním programem byl dort s poděkováním tomu, kde celou akci zorganizoval. Členové WRC Lovecká chata jej předali panu Sedláčkovi. "Já moc děkuji vám všem, kteří jste mi pomohli s přípravou celé akce a sezváním hostů, zejména manželům Tomčíkovým a rodině Krzystkových. Je to týmová práce a jsem moc rád, že jsme se tu všichni sešli," shrnul poděkování Vlastimil Sedláček. Prezident se netajil tím, že velmi rád využije zkušeností bývalých členů vedení klubu a ve spolupráci bude pokračovat. Můžeme se tedy těšit na další česko-slovenská staro-nová milá setkání.

Podobné články

Před nedávnem jsme se seznámili s historií rodea od prvopočátků v 19. století a také se vznikem a rozvojem jednotlivých disciplín. Dnes navážeme…

Nezasvěcení mívají pod pojmem rodeo zafixované pouze představy vyhazujících býků nebo koní pod hrdiny Divokého západu. Rodeo má však mnohem pestřejší…